Красотата на силния дух

Мария Ангелика Рамос е истинска звезда в Перу. Тя е на 92 години, а от 49 години преподава футбол на деца. И няма намерение да се отказва. Г-жа Рамос държи рекорд за треньорско дълголетие. Популярна в родината си като “старата от Лима”, тя говори за професията си като мисия и силна обич към хилядите млади хора, които е тренирала през цялата си кариера: “Работила съм с хиляди деца в живота си и се надявам добрият Бог да ми помогне да продължа да работя”.

Мария Рамос е родена през 1925 година. Току-що е навършила 30 години, когато светът открива таланта и величието на Пеле. Тя остава поразена от “Черната перла” и благодарение на него решава да посвети живота си на футбола: “Моята любов към футбола се ражда с Пеле, който ме вдъхновява. Когато го видях да играе за първи път преди много години, реших, че ще науча момчетата как да играят футбол”.

1

Мария Ангелика Рамос няма собствени деца и живее сама в квартала на Лос Олигос. Обучава безплатно момчетата от отбора: “Моето семейство е моят екип. Нямам нужда от заплата, за да го правя. Възприемам работата си като моя мисия. Това ми е от Бога дадено, ако той реши, ще се радвам да си отида от този свят на терена. В квартала, в който “Старата от Лима” преподава, тя отдавна в много повече от треньор, превърнала се е в институция. “Благодарение на нея много момчета бяха изведени от улицата. Мария Рамос им даде перспектива, мечта, която да преследват. За всички тях тя е легенда “.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!