“Петя на моята Петя”

“Огорчена от несправедливост в училище и предадена от най-близките си хора, 17-годишната Петя извършва самоубийство. Това се случва през 1979 г. на талантливата поетеса Петя Дубарова. Това се случва и през 2019 г. на обикновено съвременно момиче, което също се казва Петя. Времето е различно. Епохата е различна. Момичето е различно. Системата, която не понася различните, си остава същата.”

С тези думи започва представянето на един от най-чаканите кино проекти тази година – филмът “Петя на моята Петя”.

Един различен филм. Филм, който разгръща страници с поезия, история, болка, въпроси, отговори и преплита миналото и настоящето. Две момичета – Петя Дубарова и Петя Монова.

40 години след смъртта на Петя Дубарова все още няма игрален филм за нея. Сега ние прегърнахме това предизвикателство. Но за да имаме филм за широка съвременна аудитория, подходът ни цели да свърже съвремието с миналото. Историята е съсредоточена върху връзките и паралелите между две тийнейджърки от различни времена: Петя Дубарова и Петя Монова. Едната е дръзка и модерна, а другата – както е представена във филма – мъдра и митична.

Оказва се, че системата, независимо дали е политическа или е идеологията на деня, презира талантливите, мислещите, “различните”. И преди, и сега матрицата разглежда различните като дефектни части на машината и търси начини да ги унищожи. Но надежда има. Има нещо, което остава неуловимо за системата – истинският талант. Петя Дубарова е избрала смъртта, но заживява отново у всеки, който се докосва до стиховете й. Талантът не подлежи на изчисления, пред него матрицата е безсилна.“, разказват от екипа, който стои зад проекта.

В това смело начинание се включват актьорите Александра Костова, Ясен Атанасов, Алена Вергова, Васил Банов и Албена Павлова и още, които остават изненада.

Александър Косев е режисьор на български сериали между които са “Откраднат живот” (2016 – 2019), “Кантора Митрани” (2012), “Дървото на живота” (2013), хитовата комедия “Столичани в повече” (2011 – 2016) и „Връзки“ (2015 – 2016), излъчван по FOX International и бТВ.

Нели Димитрова е сценарист на награждаваните филми “Възвишение” и Love.net, както и на сериалите “Връзки” (бТВ, FOX International), “Домашен арест” (бТВ) и “Хотел България” (Нова TВ). Преподава кино и телевизионна драматургия в НАТФИЗ.

Валентина Ангелова е сценарист в трети сезон на сериала “Под прикритие” (БНТ), и в сериалите “Домашен арест” (бТВ) и “Скъпи наследници” (бТВ). От 2013 г. е член на WannaBe Production, където разработва независими сценарни проекти.

Оператор на филма е Иван Вацов, снимал над 40 игрални филма и участвал в заснемането на американски продукции като Expendables 3, 300: Rise of an Empire, Conan the Barbarianи други.

Продуцент на филма е Николай Урумов, BOF Pictures, познат от сериалите “Кантора Митрани” (2012), “Домашен арест” (бТВ), филмате “Вила Роза” (2013) и “Лабиринти на любовта” (България/Русия, 2016). Ко-продуцент е Кръстьо Ламбев, Concept Studio, известен като ко-продуцент на нашумели игрални филми. Между тях са “Смарт Коледа” (2018), “Маймуна” (2016), “Докато Ая спеше” (2015).

На 9 май в бар “Петък” част от екипа, който стои зад филма, ще гостува за една прекрасна вечер, в която ще говори за поезия, за идеята на филма, за житейските уроци, болки и неизписани редове.

Ние няма да пропуснем възможността от близо да се запознаем с всички замесени и да се потопим в магичната обстановка, а след представянето оставаме в очакване и на голямата премиера на филма!

Дотогава всеки, който иска да стане част от проекта, може да се включи, помагайки в реализацията – в платформата indiegogo.com всеки, който желае може да дари средства. Там може да научите още и за самия проект и сюжета на филма.

Проектът получи субсидия от Националния филмов център на нискобюджетна сесия, както и финансова подкрепа от Община Бургас. Снимачният период ще е през лятото на 2019 г. Ако не съберем необходимата сума за постпродукцията от тази кампания, ще продължаваме да търсим начини да довършим филма. Така че нито едно дарение няма да отиде напразно!“, споделят от екипа.

Дотогава чакаме с нетърпение 9-ти май и една вечер посветена на Петя. “Петя на моята Петя”

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!