Ако 2020 беше снимка

Може да сме в разгара на лятото, което и без друго закъсня и сега жадно попиваме всичко, което щедро ни се дава от него, но и то не е запазено само за морето. Или пък даже и на морето не ни пречи да се потопим за малко отново в градската атмосфера, която другата седмица ни поднася цяла една дигитална изложба, която събира 15 български фотографи, които много харесваме! Да, точно толкова, че да се обзаведем с нещо тяхно, нещо истинско, нещо изживяно, нещо откраднато от времето, момент, спомен или полъх, който сякаш остава вечен. 

Пространството за изкуство и събития КО-ОП прави втора страхотна колаборация с онлайн пространството Be Duende, този път, за да ни вдъхнови за магията на фотографията. Online Photography Print and Photobook Pop-Up Sale слага начало на 28 юли, от 18:00 часа с фантастично курирана страница с творби на 15 фотографа, които ще могат да бъдат закупени до 4 август, включително. 

Имахме късмета да видим някаква част от кадрите, които ще бъдат показани и съвсем сигурно ще си изчакаме и деня, и часа, за си подарим нещо неповторимо. 

Информация за всеки един от авторите можете да откриете в страницата на събитието във Facebook

Засега на порции до вторник ще ви споделяме какво ни отговориха чрез своите кадри авторите в изложбата на въпроса:

Ако 2020 година можеше да се опише с един ваш кадър, то кой е той и защо?”

Мартин Атанасов, “Защото 2020 година е пълна с  въпроси”
Яна Лозева, “Годината е мътна, бърза, странна”
Миа Новакова, “Месец след като направих този диптих, беше обявена пандемия. Гледайки го сега, го виждам с нови очи и намирам в него чувствата, които изпитвах тогава. Страхът от неизвестното, изолацията, въртенето до късно в леглото, кошмарите, натрапчивите мисли. Но също така и примирението, интроспекцията и борбата с личните демони. 2020 за мен е наситена в червено и зелено.”
Мая Венкова, “От гледна точка на това че все още не е свършила 2020 и тепърва ни очаква да се сблъскаме с втората и половина, главната тема с която я свързвам е по-скоро може би несигурност, но ако трябва да обединя миналите досега месеци ще е без да трябва да се замислям под заглавието “уединение” (reclusion)”.
Гергана Петрова, “За мен беше много красив момент, и доста особен за 2020—първо излизане сред природа след карантината. Хайквах в Стара Планина и насред гората изникнаха тези диви божури, беше много магично: мястото беше доста далеч от населени места и на високо; самата гора беше адски тиха и се усещаше все едно ще изникнат от някъде самодови. Природата толкова ми беше залипсвала, и този момент и мистичност на гората ме разчувстваха.”

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!