Пиаца Навона: рестарт в името на солидарността

4 емблематични ресторанта на знаменития площад “Навона” в Рим подаряват 500 безплатни хранения на медици и здравни работници, които са били на “първа линия” в борбата срещу COVID-19. Под надслов: “Пиаца Навона, рестарт в името на солидарността, 500 безплатни хранения от ресторантьори за лекари и медицински персонал”, инициативата цели да изрази благодарност към истинските герои в тази здравна криза, а именно здравните работници. Началото е поставено на 26 юни, когато заведенията на площад Навона бяха отворени отново.

“Ще предложим типични ястия за Рим и цялата област Лацио, храната е нашата визитна картичка, нашият начин да кажем: Благодаря!”, споделя един от инициаторите на идеята Мауро Пицути. Класически римски рецепти като паста Аматричана и Карбонара, шкембе и рица, както и типичната римска пица. Десертът също е един от емблемите на Рим – т.нар. Tartufo, което, по думите на Пицути е един от символите на dolce vita в Италия.

Ресторантьорите признават, че мечтаят също да върнат римляните по ресторантите след принудителното затваряне. “През годините площад Навона беше посещаван повече от туристи. Сега искаме да напомним на местните, че този красив площад, освен с архитектурните и историческите си шедьоври, е известен и с вкусната, типична римска кухня”, казва Пицути. И признава, че никак не е лесно да започнеш почти от нулата. Въпреки традициите, популярността и славата на вечния град и на този площад. “Кризата обаче е за всички. Тук сме и сме готови да се борим за всеки клиент”.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!