Пъстрият свят на изобразителното изкуство

Един истински рай за художниците и начин да се насърчи древното традиционно рисуване в Япония и Азия – това е идеята, с която в Токио се създава първият по рода си магазин за традиционни японски бои. В “Pigment” се предлагат над 4200 различни пигменти, 200 старинни четки и пръчки за мастило, традиционна японска хартия, както и 50 вида животински лепила.

Освен с богатия асортимент от стоки, магазинът е изключително оригинален и заради своя интериорен дизайн. Автор на това красиво място е японският архитект Кенго Кума. Той създава едно пъстроцветно и просторно място с разчупен покрив, направен от бамбукови пръчки.

Отличителна черта в работата на Кенго Кума през последните години е фактът, че той се старае да реализира своите проекти чрез използването главно на дървен материал. Причина за тази промяна е трагичната 2011г., когато Япония преживя най-силното регистрирано земетресение на своята територия и последвало цунами. Самият той споделя, че от този момент нататък е погледнал по различен начин, както на природата, така и на архитектурата. “Всички архитекти трябва да осъзнаят, че техните възможности са ограничени. Критерият за архитектура след цунамито е смирение”.

“Pigment” като дом, в който се “живее” чрез изкуство и смирение. Така го видяхме ние.

Ако все още сте на вълна изкуство, то не е никак лоша идея една разходка в музея.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!