Когато нямало Photoshop

Крака с дължината на телеграфен стълб, талия по-тънка от бедрото, пращящи гърди, изящен глезен, лице – гладко като огледало, изписани устни, коса – водопад. Всичко това накуп? В много редки случаи Бог е проявявал такава щедрост към жената. И ние жените не сме срещали такава дива, но пък сме твърдо убедени, че искаме да изглеждаме точно така. Признайте си, де.

А защо ли? Ами защото в ролята на Господ са се вживели армия от козметици, гримьори, фризьори, зъболекари и пластични хирурзи. И ваят ли ваят. И когато и те не успеят, идва великият майстор –  Photoshop. Всъщност той дори си може и без всички преждеизброени.  И лъсват корици, билборди, екрани… а ние с две кръгчета краставица върху очите ровим в чинията с рукола и пред погледа ни се сменят кадрите: цвърчащо кюфте, Жизел Бюндхен, топла баница, Кейт Мос, бисквитена торта, Бионсе, баклава, аз – висока с плосък корем, глезен на сърна, оооо гърди, мммм устни и пак ммммм Том Харди чака долу, докато флиртувам по телефона с Джони Деп или поне с оня полугол гумаджия.

И ако ние днес се считаме за жертви на ретушираните фотографии, то бабите ни също са страдали в битката за “фалшивия идеал”. Pin-up майсторите от средата на миналия век без софтуер, но с изкусен замах на четката, са им набивали напоително как трябва да изглеждат. Ето как са изглеждали момичетата от плакатите на Джил Елвгрен, преди да развихри фантазията и четката си си на тема красива жена:

r1

photoshop-culturainquieta9

photoshop-culturainquieta8

photoshop-culturainquieta7

photoshop-culturainquieta5

photoshop-culturainquieta4

photoshop-culturainquieta3

photoshop-culturainquieta2

photoshop-culturainquieta1

photoshop-culturainquieta

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!