“Планинка” – от любов към дизайна и планината

Когато страстта към дизайна и любовта към планината намерят общи пътечки, тогава креативността достига нови върхове, а до един от тях изкачва и Мариана Киречева – момичето, което създаде бранда Планинка.

Ако още не си чувал за него, то сега е моментът да се запознаеш с идеята на Мариана, която се казва “Рила – Малка книжка за планината”. Всъщност, всичко започва с Рила, но все още не знаем къде ще стигне. Както самата авторка казва – това е проект, роден от любовта между дизайна и планината. Идеята е книжката да запознае читателите с планината, като смели всичката, иначе сложна информация, в лесни, достъпни и приятни за четене кратки текстове, фотографии и илюстрации.

Освен, че ще ти помага при преходите, книжката е създадена с идеята да бъде и място, в което да запазваш спомени, впечатления и преживявания, като си водиш записки.

“Малка книжка за планината” има три раздела – “Опознай планината” цели да запознае всеки начинаещ с мястото, на което отива и какви са природните му богатства.

Във вторият раздел “Няколко прехода” има няколко идеи за преходи в Рила с различно времетраене, трудност и основни правила при подготовката.

Третата част е озаглавена “Съвети за планината” и какво вече се досещаш ще има малки подсказки, които да ти бъдат от полза при приготвянето на багаж и подготовка за поход.

Книжката съдържа карта на парковете и резерватите, хижи, заслони и основните върхове на Рила, информация за преходите, илюстрована карта на маршрутите, дневник за личните преживявания, съвети и др. Прекрасен подарък са и трите картички с авторски илюстрации и фотографии, които можеш да изпратиш на приятел.

Проектът Планинка на Мариана започва с Рила, като това е само началото. Най-голямата полза на тази хубава идея е, че ти дава стимул да приготвиш раницата и да се впуснеш в своето малко пътешествие далеч от големия град.

Кампанията за първата книжка на Планинка е вече онлайн и предлага предварителна заявка за пътеводителя, която подпомага целия проект, като срещу това имаш шанс да получиш и страхотна торбичка, стикер или кенче.

Включи се ТУК.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!