Подготвя се първият научно-образователен фестивал “Намереното поколение”

Едно от предстоящите събития в началото на следващата година, което привлече вниманието ни е научно-образователният фестивал “Намереното поколение”, за който може би си чувал, но като Национален училищен фестивал. Организатор на събитието е екипът на “Апетит за образование чрез практика” – общност от учени, ръководители на олимпийските ни отбори, професионалисти и организации, които са обединени от идеята да спомагат за развитието на българското образование, като основният фокус, върху който се прицелват е превръщането на закостенялото, базирано на теория образование в практическо. Национален училищен фестивал успя да вдъхнови множество организации, които да се включат в каузата и бързо се превърна в Научно-образователен фестивал “Намереното поколение”.

На 24-25-26 януари 2020 г. в Националния дворец на културата организаторите на инициативата, заедно с институционалната подкрепа на МОН, ще съберат на едно място повече от 100 организации и институции, ангажирани с образованието и науката на ученици между I и XII клас. Целта на събитието е да популяризира и представи иновативни методи и педагогически подходи, които се прилагат в сферата на образованието у нас. Да запали искрата, вдъхновението и мотивацията в бъдещите таланти, както и да даде възможност за обмен на идеи, полезни, работещи методи на преподаване, които разнообразят и осъвременят образователната система.

_______________

Даваме ти още полезна информация от екипа на “Апетит за образование чрез практика”, а повече за тях и тяхната история може да научиш в официалната им страница във facebook:

“Организаторите канят всички частни и държавни училища, образователни центрове, НПО-та, факултети на университети, музеи, галерии, издателства, фондации, институти на БАН, езикови школи, детски градини да се включат в изложението.

Целта на събитието е да създаде научно-образователен мост чрез диалог в съвремена образователна среда, която да съхрани и предаде богатството от образователните ни традиции по интересен, разбираем, иновативен начин.

Организаторите на събитието дават възможността на всеки участник да представи нагледно своята образователна дейност, методи, подходи и добри практики, които ги отличават от останалите. Събитието ще се проведе в три модула – практически, лекционен и модул за национално обсъждане на иновации под прожекторите на Национален дворец на културата от 24-26 януари, а гост-водещ ще бъде добре познатият на всички водещият и актьор, Александър Кадиев.

Наши гости ще бъдат: учителят-вдъхновител Теодосий Теодосиев, отговорникът за спечелването на купища медали на наши физици- Никола Каравасилев, химикът, който прави науката интересна – Наско Стаменов, съ-основателят на Software University- Светлин Наков, собственикът на една от най-успешните HR компании- Георги Първанов, деканът на геолого-географския факултет при СУ „Св.Климент Охридски“- доц. Д-р. Филип Мачев, доц. Албена Йорданова, микробиологът Явор Денчев– създател на Детски научен клас (ДНК), Gary Rowlands от STEAM Powered, Иън Джаксън от WWF и много други.”

_________________

Регистрациите за участници са отворени до 04 декември 2019г., като за целта всеки може да попълни специално създадена регистрационна форма за участие, или да се свърже с екипа на проекта на: apebulgaria@outlook.com

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!