“Преди много години в една далечна галактика…”*

Добре дошли в Галактическата империя… отново! Онзи култов свят, в който хиляди фенове се влюбиха преди 38 години. Оттогава всяка нова част от поредицата е чакана с такъв плам и ентусиазъм, че дори 40-годишните мъже се превръщат в деца пред сладолед.

Поредица, която освен култ, значи и пари, много пари. Скоро след популярността й Люк, Леа и Дарт Вейдър заживяха и извън измисления филмов сюжет. Станаха герои в компютърни игри, анимации, в пародии и в детските игри на площадката пред блока. Превърнаха се и в кукли и щампи, появиха се в комикси и върху бельо. И донесоха милиарди печалба.

7-та част – „Силата се пробужда“, която предстои да излезе на 18 декември 2015 година, предизвика еуфория, граничеща с лудост у феновете. Както за тях, така и за цялата киногилдия това е най-очакваното събитие на годината. А любопитството им е недохранено. Подробностите около епизода се пазят толкова ревностно, колкото във филма се пази планът за унищожение на „Звездата на смъртта“. Почти нищо не се знае за действието в епизода, но промени в стила на продукцията със сигурност ще има. Предполага се, че те ще дойдат от смяната на собственика на “Лукасфилм” – компанията, която досега правеше филмите от поредицата. Тя премина в ръцете на „Дисни“ през 2012 година, тогава филмовият гигант обяви, че всяка година ще прави по един филм от “Междузвездни войни”. Феновете се притесниха за качеството, сюжета и стила на бъдещите епизоди. А от екипа на продукцията затвърждават съмненията с мълчанието си.

Досега за новата част знаем относително малко. Знаем, че снимките на продукцията протекоха от месец май до ноември на места като Абу Даби, Ирландия и студиата на “Пайнуд” в Англия. Знаем също, че името на епизода този път е различно. Вече не е добавена просто поредната част зад „Междузвездни войни“, а има самостоятелно заглавие – „Силата се пробужда“. Толкова. Актьорският състав в свои изявления издаде само още няколко детайла и видяхме най-новия трейлър от 19 октомври, който също разбулва малко мистериите около продукцията.

Все още обаче няма точен отговор на въпроса какво точно ще се случва в новия филм от поредицата „Междузвездни войни”.

От Ню Йорк Таймс вдигат завесата още малко с факти около филма, събрани от различни източници.

01STARWARS_EXTRA3-master1050Джей Джей Ейбръмс на снимачната площадка с актрисата Дейзи Ридли

Създателите на филма

Режисьор на филма ще бъде Джей Джек Ейбръмс, въпреки че първоначално отказва. Той вече е работил върху подобна космическа сага – “Стар Трек”, като довежда филмите от 2009 и 2013 година до огромен успех. Първоначално за сценарист е обявен Майъл Арндт, но след като Ейбръмс се съгласява да участва в проекта, той, заедно с  Лорънс Касдан, сценарист на 3 от предишните филми, преработват сценария, който Арндт е написал.

whatweknow-cast-master1050Джон Бойега в ролята на Фин

Актьорският състав

Звездите, които ще влязат в ролите, са микс от популярни, набиращи популярност и съвсем нови лица. Новите главни герои включват стормтрупъра беглец Фин, който ще бъде изигран от Джон Бойега и Рей (член на “Съпротивата”), която ще бъде изиграна от актрисата Дейзи Ридли. Те са на челни позиции в най-новия плакат на филма. В ролите на Люк, Леа и Хан Соло ще се завърнат Марк Хамил, Кари Фишър и Харисън Форд. Към тях се включват и Оскар Айзък като най-добрия пилот на X-изтребител в галактиката – Поу Дамерън, Гуендолин Кристи като капитан Фазма, Адам Драйвър като новия злодей Кайло Рен, Домхал Глийсън (генерал Хъкс) и носителката на Оскар Лупита Нионг’о в ролята на компютърно-генерирания характер Маз Каната. Саймън Пег и Макс фон Сюдов също ще участват, но ролите им все още не са обявени. Непознатите актьори Кристъл Кларк и Пип Андерсън са наети за продукцията след отворен кастинг.

01WHATWEKNOW2-master1050Кайло Рен в “Междузвездни войни: Силата се пробужда”

Историята

За нея се знаят само частични подробности. Ясно е, че действието се развива 30 години след събитията описани в “Завръщането на джедаите”. Доказателство за това е най-новият трейлър, в който можем да видим, че за младежи като Фин и Рей тези събития са се превърнали в легендарна история. Те дори не вярват, че наистина са се случили, докато Хан Соло не им казва “Всичко е истина: Тъмната страна, джедаите, те са реални.” Трейлърът показва още как злодеят Кайло Рен гледа овъглената маската на Дарт Вейдър, с което засвидетелства преклонението си пред него. Галактическата империя от предишните филми се е превърнала в нова формация, наречена “Първият ред”, с която Кайло Рен е свързан. Знаем също, че това не е името, с което героят е роден. Той го получава, след като става част от организацията “Рицарите на Рен. Това разкрива в притурката на “Entertainment Weekly” режисьорът и сценарист на филма Джей Джей Ейбръмс. “Първият ред” е във война със “Съпротивата” – мироопазваща организация в поредицата, на чиято страна е пилотът Поу Дамерън.

01WHATIKNOW-COMBO-master1050

Стари дроиди – нови дроиди

Да, ще виждаме често вече познатите ни Си-Трипио и Арту Диту. В техните роли се завръщат Антъни Даниелс и Кени Бейкър. Но бе представен и нов дроид – BB8, който направо ни зашемети. И, естествено, моментално стана култов, като негов мини вариант вече може да бъде закупен за скромната сума от 150 долара. Той има кръгло въртящо се тяло и дизайн, който някои оприличават на “футболна топка”. Освен това няма да липсва и Чубака, в чийто костюм отново ще се облече Питър Мейхю.

01STARWARS_EXTRA2-master1050Дейзи Ридли в сцена от филма

Средата

Значителна част от сюжета на филма се развива на пустинната планета Джаку, която в официалната страница на “Междузвездни войни” описват като “граничен пустинен свят” и “дом на крадци, разбойници и мародери”.

01STARWARS_EXTRA1-master1050“Командната совалка” на Кайло Рен

Корабите

Култовият кораб “Хилядолетен сокол” се завръща. На Тъмната страна ще застане корабът ‘The Finalizer’. Ще видим “Командната совалка” на Кайло Рен. “Съпротивата” ще лети с X-изтребители, а “Първият ред” – с ‘TIE Fighters’.

Е, май няма страшно. Всички ключови герои, култови космически кораби и оръжия изглежда са налице. Дори има нов, страшно сполучлив дроид. Филмът със сигурност ще си струва гледането, дали ще оправдае огромните очаквания, не можем да кажем.

Източник: www.nytimes.com
* “Преди много години в една далечна галактика…” – цитатът, с който започват всички филми от “Междузвездни войни”
Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!