Походката на един град

Да заснемеш “времето” и душата на един град чрез неговите хора е интересно предизвикателство, което само мотивира родения в Испания Xan Padrón да поеме на дълъг път, за да види къде и при какви хора ще го отведе любопитството.

Така се озовава и в Китай, Франция, Австралия, Куба, САЩ и др., където осъществява своя фотографски проект.

Във всеки град той намира своето място, където спокойно да се настани, да очертае красивия фон на някоя стена и да “улавя” всички преминаващи хора, които по някакъв начин грабват вниманието й и успяват да “донарисуват” с нещо градския облик. “Очарован съм от това колко много живот се случва в най-отдалечения ъгъл на града. Моят живот, изпълнен с пътувания, постоянно ме отвежда в различни точки на света, където обичам да се разхождам из градовете, да откривам нови места, на които прекарвам часове, незабелязано, докато снимам случайни хора, които минават пред една и съща стена. Поредицата не цели внимавние върху самите снимки, а по-скоро става въпрос за живота, който се създава от моментите на обсебване и “спрелите на пауза” движения.

Проектът преминава през много различни страни и продължава да се развива, така че скоро очакваме още от тази серия, която ни показва интересна интерпретация на градския живот, а сега ви показваме някои от най-впечатляващите кадри:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!