Полетът на птиците

Да видиш невидимото. Да го уловиш, да успееш да го “извадиш” от невидимия свят и да го покажеш на хората, така, както го виждаш ти. Така, почти невъзможно за разбиране, преди реално да се види, се описва фотографският проект на Xavi Bou, в който той заснема и монтира чрез множество изображения прекрасният полет на птиците. И, не, не е нещо, което си виждал преди. Не е нещо, което би разпознал и със сигурност си заслужава усилията, които Xavi Bou полага, за да постигне този резултат.

Страстта на фотографа към птиците се заражда още в детството му и не просто не отслабва през годините, а напротив – разбужда кративността му, за да му даде възможност да покаже света на птиците по начин, който не сме виждали досега.

Поредицата фотографии със заглавие “Ornitographies” е плод именно на този стремеж на Xavi Bou “да направи невидимото видимо”.

След първите кадри от серията, фотографът заминава за Исландия, където е се посвещава на това приключение, занемайки летящи птици на фона на мрачните и едновременно с това величествени скали, които подсилват драматичния пейзаж в снимките му.

Черни, извиващи се в небето панделки, плаващи, спираловидни форми и линии, които формират свои собствен синхрон и последователност на движенията. “Абстрактните изображения съчетават технология, наука и креативност, за да създадат предичвикателни образи, които показват чувствеността и красотата в движението на една птица“, разказва Xavi Bou. Баланс между наука и изкуство и желание да “продължим да възприемаме света със същия любящ и невинен начин, по който сме го правили, когато сме били деца“.

___________________________

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

Създадохме shash.bg преди пет години и оттогава до днес това е една от големите ни гордости. Зад това, което вие виждате, стои много малък екип от хора и въпреки трудностите, с които се сблъскваме, ние не се отказваме от идеята си да говорим за общественозначимите теми, които вълнуват всички, да разказваме светли истории, да ви срещаме с успели и позитивни хора, да разпространяваме добрите новини, както и да изразяваме мнение по събития, които са важни за обществото ни.

За тези години успяхме да подадем ръка и на много организации и хора, които са в началото на своя дълъг кариерен път и имаха нужда от подкрепа. Изградихме силна партньорска мрежа и застанахме зад независими организации, фондации, културни събития и независими артисти.

Най-важното обаче е, че стигнахме до вас. Благодарим за лоялността, за доверието и за възможността да ви разказваме вдъхновяващи истории, да търсим заедно добрите примери от живота, да се изправяме заедно срещу неправдата, грубостта, срещу лъжата и алчността.

Във време на социална изолация, във време на изпитание за обществата, във време на най-нужно обединение, още повече се опитваме да устоим на предизвикателствата и вярваме, че трябва да ни има.

Така, както вярваме, че трябва да ги има и всички наши колеги, които успяват да се борят с прекомерния негативизъм, с който сме заляти, фалша в новините и липсата на обективност.

Нека заедно продължим да проправяме път на интересните, позитивните и смислените новини, нека откриваме вдъхновителите на нашето време и хората, които работят усърдно за нашето по-добро утре, нека заедно работим за правото да имаме различно мнение, което защитаваме с аргумени и факти. Без вас няма да можем!

Подкрепете ни! За да ни има и утре.

Можете да го направите чрез дарение с карта ТУК, или с банков превод на нашата сметка:

Получател: MEDIABLISTER LTD
IBAN BG46INTF40015052952796
BIC INTFBGSF
Основание: Дарение
АЙКАРД АД

Благодарим ви!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!