В името на професионализма

Да чуеш гласа на министър-председателя от другата страна на слушалката. Звъннал е, за да благодари за добре свършена работа. Не, не става дума за България 🙂
27-годишният полицай Винченцо Триподи, който от няколко месеца работи в полицейското управление в Торино, получава поздравления по телефона, лично от премиера Джузепе Конте. Причината – в неделя вечер служителят на реда успява да се отзове и да спаси жена, малтретирана от съпруга си.
В неделя вечер в полицейското управление получават странно обаждане на спешния телефон – жена с треперещ глас се прави, че поръчва пица за вкъщи.
“Как разбрахте, че зад това обаждане се крие зов за помощ?, пита по телефона италианският премиер полицая Триподи.

“Казах и да ми отговаря само с “да” или “не”. След това я попитах знае ли, че всъщност звъни в полицейския участък, а не в пицария. Тя отговори утвърдително. Стана ми ясно, че тя много добре знае с кого говори. След това я попитах добре ли се чувства. “Не”, отговори ми тя. Вече бях сигурна, че това не е грешка, а отчаяна молба за помощ”, разказва Винченцо Триподи. И допълва: “Когато пристигнахме на адреса, мъжът продължаваше да малтретира съпругата си. Жената беше в шок, а детето им плачеше от страх и ужас. Няма нужда да ми благодарите. Мое задължение е да служа на гражданите. Всеки колега на мое място би го направил. Важното е, че успяхме да спасим жената и детето.”

След това младият полицай споделя на Джузепе Конте, че му предстои сватба през септември. “Това не е много сигурно. Изчакайте да видите каква ще е следващата ми заповед за събиране на много хора на открито, във връзка с COVID-19”, пошегува се италианският премиер.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!