Порцеланови изкушения по света и у нас

Съвършена в несъвършенството си и пленяваща окото с оригинална концепция – така виждаме ние новата колекция на френската порцеланова къща Revol в партньорство със световно известния дизайнер Noé Duchaufour-Lawrance

Всъщност съвсем не случйно е избран именно френският дизайнер – солидният му опит, зашеметяващите проекти, по които е работил и престижните награди и отличия, които е натрупал, го изграждат като един от най-добрите в бранша. Скулптор по образование, с годините той се превръща в широкоспектърен артист, който не познава ограниченията, а мисълта му се проектира в различни дисциплини от дизайн на архитектура и мебели до поръчкови интериорни колекции и продуктов дизайн.

Работата му винаги изразява особена чувствтителност, креативност и дълбока връзка с природата и естествените форми. Особено силно се вижда това и в последния му проект по повод 250-та годишнина от историческата порцеланова къща Revol

С фина деликатност на формите “Caractère” е колекция, която се ражда от жеста на ръката, движеща свободно въглен по лист бяла хартия, като рисунка, която описва несъвършените и понякога непокорни движения. Скиците се превръщат в красиви, минималистични обекти, които проследяват първоначалните рисунки и старателно имитират оригинални форми. 

Жестът присъства в колекцията от концепцията до производствения процес, придавайки на крайния обект силно изразено физическо присъствие и характер, запазил човешката намеса, изразявайки крехкото равновесие между живия керамичен материал и производството. 

Ние пък спокойно можем да кажем, че  характерът и финесът присъстват от началото до края на тази страхотна колекция, достойна за грандиозен празник и 250 години френска фантазия! 

 


 

Понеже и ние вече разплетохме въображението си и подредихме светла, минималистчна маса, в която единственото излишно би било прекаленото многообразие от храна, то бързаме да ти кажем, че не е нужно да чакаш, за да се обзаведеш с всичко нужно, за да сътвориш истински рай на трапезата! Веднага ти подскзваме с няколко родни бранда, които ако не са на две преки от теб, то поне са на ден разстояние, ако искаш да поръчаш! 

tochka&tochka

Изчистени и гладки линии, меки цветове и фина закачка с традиционни български мотиви. Това може да очаквате от студио tochka&tochka. Минимализмът е на почит, а прецизността в изработката и детайлите e закон. Затова и крайният резултат е главозамайващ, а брандът все по-категорично се настани не само на пазара, но и в домовете на всички последователи на минимализма в интериора и продуктовия дизайн.

Работят в малки серии, с много отдаденост и професионализъм, за да украсят  ежедневието ни. Ако още не си ги харесал във фейсбук, то сега е моментът да се впуснеш в щателно ровене за нова придобивка или директно да се разходиш до ул. Георги Бенковски №11, където ще те посрещнат Рада и Калин, които ще ти разкажат как и защо са толкова добри!   

Silvia Chaneva 

В нея се влюбихме от пръв поглед. Скромна и обрана, Силвия успява да въплъти същите усещания и в своите обекти. Нейните творби са си истинско изкуство – без излишна претенция, но със самочувствието на предмети, които са й спечелили международно признание. Изцяло ръчна изработка, с въображение, присъщо на един артист, който понякога от нищо прави нещо, силно препоръчваме да не я пропускаш, особено ако си ценител на детайлите, които изпъкват! 

GEZENKO

Още един бранд ни е в полезрението и занапред ще има с какво да ни изненадава със сигурност – GEZENKО! Като сме на вълна минимализъм и семплост, няма как да пропуснем да ти покажем уникалната чиния за пица, благодарение на която нейно Величество пицата си намери място и на по-изискани вечери! 

И не само това, разбира се, Вера Гезенко е един от българските продуктови дизайнери, които със сигурност могат да ви покажат, че в простотата и изчистените линии всъщност се крие много идея и оригиналност. 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!