7-те най-важни правила, които трябва да спазваме, когато носим часовник:


Нека да видим кои са 7-те най-важни правила за стил, които трябва да спазваме, когато носим часовник:

1. КАК ДА НОСИМ ПРАВИЛНО РЪЧНИЯ ЧАСОВНИК
При мъжките часовници е важно правилото, че между корпуса на часовника и китката, трябва да има разстояние, през което свободно да минава малкия пръст на притежателя. При дамските модели е възможна повече свобода – могат да се носят по-“хлабаво”, в зависимост от тоалета и случая..

2. ИЗБЯГВАЙТЕ МНОГО ГОЛЕМИТЕ ЧАСОВНИЦИ
И за мъжете, и за жените важи едно и също правило: големите часовници често са проява на лош вкус. Затова ви съветваме да не избирате модели, които да привличат прекалено много внимание, особено ако имате тясна китка. Приблизителен ориентир е т.нар. правило “18-40”, т.е. ако обиколката на китката ви е 18 см, диаметърът на корпуса на часовника не трябва да надвишава 40 мм. С други думи – дискретен чар.

3. ИЗБОРЪТ НА ЦВЯТ И МАТЕРИАЛ
Ако обичате да носите бижута, трябва да се опитате да съобразите цвета им с този на вашия часовник: след това ще решите дали е по-добре да изберете часовник в златни или сребърни тонове. Комбинирането на златен часовник със сребърен пръстен всъщност може да се окаже лош избор. Можете да обогатите преобладаващия цвят на бижутата си с оригинални акценти от различни цветове, но дори и в този случай не трябва да се прекалява. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е, че ако решите да си купите цветен ръчен часовник, можете да го носите главно през свободното си време. Когато избирате каишката (независимо дали е от кожа или метал), препоръчително е да вземете предвид обичайния си начин на обличане. Въпреки че и двата вида каишки са позволени при всички случаи, металните верижки са по-подходящи за хора, които носят много бижута. КОжените се възприемат като по-дискретни и са за предпочитане при официални поводи.

4.НА ДЯСНАТА ИЛИ НА ЛЯВАТА КИТКА?
Разпространено е правилото, че ръчният часовник не трябва да се носи на доминиращата ръка, следователно повечето хора избират лявата китка. Причината е много проста и практична: по-слабата ръка се използва по-малко и по този начин часовникът не пречи, се вижда твърде често от други хора.

5. КРЪГЛА ИЛИ КВАДРАТНА ФОРМА 
И двате форми са чудесен избор, макар че квадратните часовници все още се считат за по-екстравагантни. Според нас са прекрасен избор, стига да са добре съчетани с останалите бижута.

6. ЧАСОВНИК СПОРЕД ПОВОДА
Тук етикетът също е повече от логичен – при официални случаи се предпочитат часовници с по-изчистен и класически дизайн, а в ежедневието можем да се спрем и на по-цветен, спортен или пък екстравагантен модел.

7. Вие сте часовникът, който носите
Винаги помнете това: чрез часовника си изразявате личността си. Ето защо изборът на този аксесоар е толкова важен и трябва да се чувствате напълно комфортно, докато носите модела, който сте избрали.

*Платена публикация
Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!