“В името на народа”

Криза е. Вече 2 седмици България е с правителство в оставка и много неизвестни. Ще има ли предсрочни избори или нов Кабинет в рамките на този Парламент? На коя партия ще даде третия мандат президентът Росен Плевнелиев. Ще подкрепи ли ГЕРБ правителство на патриотите? А на Реформаторите? Кой ще се съгласи да участва в евентуален служебен кабинет? И всичко това, разбира се, “в името на народа”, сигурността и светлото бъдеще.

В целия този вакуум се раждат много “чудовища”. Затова решихме да предложим идеалния проектокабинет за това, което остана от държавата и обществото ни. Ето го нашето “правителство на спасението”:

Динко – министър-председател. Яко момче, мъжкарче. С мускули. Символ на българщината и патриотизма. Лови бежанци с голи ръце, ръси тестостерон от сутрин до вечер. И е “един от народа”, така да се каже. “Обикновен” българин. Обединител на нацията.

Вицепремиер по всички въпроси – Слави Трифонов. Отговаря на всички критерии на “народа”. Иска да измете “боклука” в политиката. Разбира еднакво добре от балет, медии, Конституция, изборни правила, референдуми и митинги на Орлов мост. И-де-а-лен.

Труда и социалната политика – Черната Златка. След като официално я признаха за “Майка на годината”, можем официално да я направим и “Майка на нацията”. Златка е щедра, работлива, истинска българка. Пък и постоянно я дават по телевизора.

МРРБ – Цеко Минев. Всичко може да построи. И лифт на Банско, и магистрала, и природен парк “Пирин”. Регионален министър-мечта!

МВР – Петър Низамов – Перата, станал известен с доброволческите отряди, които организира за “лов” на мигранти по българско-турската граница. Пазител на националната сигурност. А и ще бъде чудесен коректив на премиера, с когото са в конфликт.

Културата – Иво Сиромахов. Пише книги, статуси в социалните мрежи и въпроси за референдуми. Най-четеният писател у нас за 2015. Мисля, че напълно заслужаваме Сиромахов за културен министър.

МОСВ – Ветко Арабаджиев. Толкова дървета могат да се заменят с китайските им пластмасови, светещи реплики. Не знам какво чакаме още. Евтино, икономично и оригинално. Постът еко-министър му залепва като кристалчета на интериор в хотел.

Отбраната – Георги Марков. Бивш конституционен съдия. Може да крещи с пълно гърло. Радетел за чиста българска раса. Пръв наместник на Орбан у нас. Разбира и от бежанци, и от огради по границата, ще ги изсели всичките мигранти до един.

Финансите – Цветан Василев. Има ли смисъл да обясняваме защо?

МВнР – Николай Бареков – Английският му е “импрувнат”, въртеливите движения – още повече. Може да бъде еднакво близък и с ЕС, и с Кремъл, при това да си вярва и да не си противоречи.

Образованието. Ана Баракова. Учителка. С принципи. Държи на пИпилявия цвят на косата. Числото 13 й донесе щастие, а на българското образование определено му трябва повече късмет.

Земеделието – 100 кила. Човекът, възпял “сливенския кашкавал”. Едва ли има по-подходящ човек за земеделски министър на тази територия. Млекопроизводителите ще спрат да протестират.

Здравеопазването – Веселин Марешки – Няма по-подходящ от него в състоянието, което се намираме. Няма друг, който да ни продава розови хапчета на промоция.

Икономиката – Младежите, които си купиха Дипломатическия клуб. И тримата са подходящи. 21-годишната Ванеса Тодорова, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов, които спечелиха търг на стойност 8,5 млн. лв. Може и в комплект да поемат икономическото министерство. Млади, успели инвеститори. Едва ли можем да си мечтаем за по-добри кандидати за икономическото министерство.

Правосъдието – Боби Ваклинов. И без това народът вярва само на “Господарите”. Златният скункс като ефективна присъда за неспазени обещания. И като диагноза. На съдебната система. И на обществото.

Туризма – Митьо Пищова. КИфтета, кибапчИта, винцИ, миски… Митьо е щедър. Няма да ни изложи пред чужденцитИ.

Спорта – Нешка Робева. Има “здрава ръка”. И мнение по всички въпроси. А винаги ще бъде няколко обиколки напред пред другите министри, защото “леля Ванга” ще й нашепва кое е най-подходящото управленско решение…

Народът кАза!!!  Няма смисъл да го обсъждаме… “Само си викам ДАНО”!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!