Превеждай ми в ухото

Почти няма човек, който да не обича да пътува, да се среща с нови хора, култури, традиции. Често обаче езиковата бариера се оказва проблем. Озоваваме се в неловко положение при всеки опит да общуваме на език, който не говорим добре. Понякога резултатът от лингвистичните ни напъни е смешен. Друг път ни е конфузно. А често се превръща в абсолютна катастрофа.

Благодарение на ново устройство за превод, което лесно се побира в ухото, комуникацията на различни езици няма да е проблем. Превод в “ефир”, прошепнат ни на ухо 🙂
Устройството прилича на слухов апарат, носи името Pilot и ще даде възможност на потребителите да чуват превод от няколко езика в реално време. То представлява комплект от две безжични слушалки и приложение за смартфон. Всеки от събеседниците си пъха в ухото по една слушалка и след това говори на другия, като преводът е в реално време с механичен глас. ППриложението предлага превод от 4 езика – френски, испански, италиански и английски. Очаква се да е на пазара през пролетта на следващата година, а цената му ще е около 129 долара.

 

1

2

3

4

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!