Присъствие и въздействие в инсталациите на Daan Roosegaarde

Светлина, докосване, отпечатък, следа, тъмнина и присъствие – PRESENCE – една изложба, създадена като метафора за въздействието на човешкото присъствие на Земята. Изложбата е първо самостоятелно представяне на холандския художник и дизайнер Daan Roosegaarde. Идеята, която е залегнала в основата на неговата изложба е чрез различни интерактивни концепции за светлина, присъствие и отражение в тъмнината, да се създадат инсталации, които да дават възможност на хората да уловят сенките си, да потопят ръце в хиляди, малки, светещи сфери или да стъпват по неонови светлини.

Исках да създам място, на което да се чувствате свързани“, се казва във видеото. “Вие създавате произведения на изкуството и те създават вас. PRESENCE показва вашата връзка с околната среда и как ние можем да й влияем.“.

Изложбата ще може да бъде видяна в Музея “Грьонингер”, който се слави като една от най-технологично развитите галерии в Холандия. Постмодерната сграда е приютила впечатляващи експонати от съвременното и модерно изкуство.

Даваме ти идея и стимул да се решиш на още едно пътуване. Разбира се, не само заради страхотната инсталация на Daan Roosegaarde, но ако така и така си наоколо, на твое място нямаше да пропуснем да я видим!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!