Против разделенията

Имиграцията определено се превърна в глобална тема по целия свят и разедини хората, които сблъскват мнения относно случващото се. Не само Европа се бори с вълна от имигранти, които търсят спасение и ново начало в други страни. Америка също отново е погълната от горещи дискусии относно имигрантския поток, с който се сблъсква, а след като Доналд Тръмп стъпи в длъжност беше изградена и стена между Мексико и САЩ, за да се предотврати нелегалното влизане на мексиканци в страната. Разбира се, това негово решение беше посрещнато с много смесени чувства и разнопосочни мнения. Особено нашумял в последните месеци е скандалът, свързан с отношението на американските власти към имигрантите.

На фона на грозната настояща картина и разделящата ограда между САЩ и Мексико, се появи едно смислено послание под формата на нестандартна идея. На стоманената ограда по границата бяха монтирани розови люлки, които свързаха деца и възрастни от двете страни, които се забавляваха заедно. Идеята за “Teeter-Totter Wall” е на Роналд Раел – професор по архитектура в Калифорнийския университет, Бъркли и Вирджиния Сан Фратело – доцент по дизайн в държавния университет Сан Хосе.

Двамата работят не за първи път заедно – през 2009 година те написаха книга, която “използва хумор и изобретателност за справяне с безполезността на изграждането на бариери”. Сегашният им проект обаче се превърна в истинска, сбъдната мечта, която успя да проправи път на важните послания. Докато властите взимаха решения за разделянето на страните и поставянето на бариери помежду им, хората се обединиха по смислен начин и от двете страни и ни показаха, че действията, които се случват в едната страна имат пряко отражение в другата. Раел сподели, че това е “едно от най-невероятните преживявания”, които е имал в кариерата си и беше щастлив, че идеята е реализирана успешно.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!