Лозан Панов поиска ВСС да провери твърденията на следовател Бойко Атанасов

”Проверката по твърденията на следователя Бойко Атанасов за сформирана “шпицкоманда” в Столичното следствие, е необходимо да се разшири. На 7 март етичната комисия на ВСС ще изслуша Атанасов. Той трябва да има свободата да обясни какво точно се случва. Как така документите са попаднали в кофата за боклук? Как се съхраняват тези документи? Ако не извършим такава проверка, отново в обществото ще остане неприятен привкус към правосъдната ни система. Ако извършим проверката и дадем отговор на всички въпроси, това ще е добър знак за българското правосъдие”, заяви пред журналисти председателят на Върховния касационен съд /ВКС/ Лозан Панов, малко преди редовното заседание на ВСС.

Припомняме, че следователят Бойко Атанасов изрази твърдения, че в следствието има ”шпицкоманда”, свързана с дела на политици, както и че се унищожават документи по делото КТБ. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ВСС извършване на проверка по тази информация. След среща в столичното следствие главният прокурор заяви: “Няма унищожени доказателства по разследването на КТБ”. Той отрече и твърденията, че в обвинението е създадена “шпицкоманда” от определени хора, които да разследват знакови дела и да излизат с определени поръчкови решения срещу политици и бизнесмени.

Лозан Панов коментира и изказването на ръководителя на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова, че е ”висял пред кабинета на министър-председателя Бойко Борисов” като каза, че от момента, в който е бил номиниран за председател на ВКС до избора му за поста, той не се е виждал с премиера.

Как някои от 16-те най-четени медии /според Gemius/ реагираха на изявлението на Лозан Панов и кои акценти бяха извадени на преден план. Защо други пренебрегнаха думите му и дори не поискаха да Ви информират по темата, преценете сами:

Вижте в таблицата:

[ft_toggles open=””]

[ft_toggle title=”dir.bg” ]Заглавие: “Лозан Панов отрече да е ”висял” пред кабинета на Борисов”

Цитат: “За поредния скандал в съдебната система, провокиран от твърденията на следователя Бойко Атанасов, че в прокуратурата има “шпицкоманда”, ръководена от Сотир Цацаров, която работи приоритетно по делата срещу политици и бизнесмени, Лозан Панов се обяви и за задълбочена проверка. ”

Редактор: Десислава Димитрова [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”Blitz.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”pik.bg” ] Новината не е отразена! [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”24chasa.bg” ] Новината не е отразена! [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”vesti.bg” ]  Новината не е отразена! [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novini.bg” ]Заглавие: “Лозан Панов: Никога не съм ходил при премиера, докато вървеше процедурата около моя избор (видео)”

Цитат: “Относно изявленията на следователя Бойко Атанасов Панов обяви, че трябва да се извърши задълбочена проверка.”

[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”offnews.bg” ]Заглавие: “Панов отрече да е “висял” пред кабинета на премиера”

Цитат: “Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов отрече да е имал имал срещи с премиера Бойко Борисов. Пред журналисти той коментира изказването на шефа на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова. По думите ѝ Панов стоял пред кабинета на министър-председателя, а сега разследвал кой му е изпратил есемеса за дебатите около скандала “Яневагейт”.” [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnevnik.bg” ]Заглавие: ”Лозан Панов: Необходимо е да се разшири проверката на твърденията за “шпицкоманда””

Цитат: ”Проверката по твърденията на следователя Бойко Атанасов за сформирана “шпицкоманда” в Столичното следствие, е необходимо да се разшири. Това мнение изрази днес пред журналисти председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dariknews.bg” ]Заглавие: “Лозан Панов поиска ВСС задълбочено да провери казаното от Бойко Атанасов”

Цитат: “Изнесеното от следователя Бойко Атанасов сочи обезпокояващи обстоятелства, които трябва да се проверят задълбочено. Това каза пред журналисти преди началото на ВСС председателят на ВКС Лозан Панов.”

Редактор: Кремена Андреева [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnes.bg” ] Заглавие: “Панов зове да се проверят материалите в кошчетата”

Цитат: “Изнесеното от следователя Бойко Атанасов сочи обезпокояващи обстоятелства, които трябва да се проверят задълбочено, каза пред журналисти председателят на ВКС Лозан Панов.

Той посочи, че Етичната комисия на ВСС се е самосезирала и за 7 март е насрочено изслушване на Атанасов. Панов заяви, че е интересно да се разбере какви са материалите, намерени в контейнери за боклук, за които Атанасов твърди, че са доказателства по делото КТБ.”

Автор: Вселина Йорданова [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”btvnovinite.bg” ] Заглавие: ”Лозан Панов поиска ВСС задълбочено да провери казаното от Бойко Атанасов”

Цитат: ”Задължително трябва да се направи задълбочена проверка на твърденията на Бойко Атанасов. Това каза председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов пред журналисти по повод проверката на Етичната комисия към ВСС на твърденията на следователя за ”шпицкоманда” в прокуратурата и изпълнение на политически поръчки.”  [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”fakti.bg” ] Заглавие: ”Лозан Панов поиска ВСС да провери казаното от Бойко Атанасов”

Цитат: ”Задължително трябва да се направи задълбочена проверка на твърденията на Бойко Атанасов. Това заяви пред журналисти днес председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Думите му са по повод проверката на Етичната комисия към ВСС на твърденията на следователя за ”шпицкоманда” в прокуратурата и изпълнение на политически поръчки.”  [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”actualno.com” ] Заглавие: ”Панов каза, че не се е срещал с Борисов по време на номинирането му за шеф на ВКС”

Цитат: ”Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов отрече да е имал каквито и да е срещи с премиера Бойко Борисов от момента, в който беше номиниран за поста, до избора си.”
[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”trud.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novanews.bg” ] Новината не е отразена! [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”bnt.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[/ft_toggles]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!