Продавачи на надежда

Да протегнеш ръка. Да помогнеш. Да направиш някого щастлив. В това се състои истинският смисъл на живота. Жители на град Ференафу в Перу помагат на техен болен съгражданин. Шуман дон Лучано е на 83 години и e болен от шизофрения. Въпреки че има семейство, което се грижи за него, болестта му често го кара да броди по улиците, да не се къпе или подстригва. Той няма вина за състоянието си. Хората от града решават да се обединят и да му направят пълна промяна. Изкъпват го, подстригват го, обръсват го и му дават чисти дрехи.

Да, това е човещината – да помагаш без погнуса, без предразсъдъци, без запушен нос, извърнат поглед и почукване по главата. И без пари.

Един път помогнали, хората от Ференафу искат да правят още малки добрини като една истинска единна общност. Говорителката на общината Йесения Абад Крос смята, че хората понякога са безразлични и забравят, че болните и бездомните също се нуждаят от човечност и от помощ.

Със сигурност всеки от нас познава поне един такъв човек, на когото може да помогне – с една топла супа или подстрижка. И със сърцато отношение.

makeover-1

makeover-2

makeover-3

makeover-5

Източник: mashable

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!