Няма пасти за вас! На Москва с любов

Другарят Путин през последната година доказа, че политиката му не е мръднала много от годините на криворазбрания комунистически режим. Като малко сърдито момченце руският лидер реши да се разсърди на Запада и да наложи ембарго за всички стоки, влизащи от там. Загубите, естествено, са двустранни, ама що да мислим за това, той се бори за чест и достойнство. Последната му изцепка, която ни гневи, е указът за унищожаване на всички храни, чийто внос се смята за „заплаха за сигурността” на страната. Моля? Много мъжко да смачкаш 9 тона сирене с булдозер, да прахосаш 114 тона свинско месо и 73 тона праскови. Решителен е, трябва да му се признае. До сега храните ги връщаха още на митницата обратно към страните, от които са дошли, ама сигурно, за да отбележи една година от ембаргото, трябва показност. Що не струпа всичката храна по средата на Червения площад и не кара хората да ходят да я тъпчат? Струва ми се като добра манифестация, дори може да стане традиция.
Бърз паралел с „другия свят”, онзи, на когото Путин се цупи и всячески обръща гръб. Тази година Франция забрани на супермаркетите да изхвърлят храна. Въпреки че собствениците се съпротивляваха и недоволстваха, решението бе взето. Каквото и да си говорим, тъпо е да сме разсипници, при положение, че има толкова гладуващи хора. Във Франция хранителните отпадъци по неофициални данни се равняват на 20 мрлд. евро. 20 МИ-ЛИ-АР-ДА! Да оставим паричните загуби, ама тази храна е животоспасяваща за някои, нелепо е да се изхвърля. Не само семейства, но много студенти също се изхранват по този начин, това не са бездомници, да отбележим.
Предполагам би била животоспасяваща и за руските семейства. Дори и Путин да разчита изцяло на собствено производство, решението му да смачква храна, е глупаво, назадничаво, дикакторско и жестоко, най-вече жестоко. Освен че тази стока е била произведена с труд, тя може да е от огромна необходимост за някого. Проблемът със световния глад, знаем, е огромен, май не е много подходящо да се взимат такива решения. Добре е поне, че руските граждани са предприели действия и събират подписка указът да бъде отменен, като знаем колко е своенравен лидерът им, не се надяваме на успех. Но самият факт, че това се осъжда и прави впечатление, дава надежда, че поне хората осъзнават мащаба на проблема – не само в конкретния случай.
А другарят Путин може да си продължава на черен хайвер.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

  1. Колкото и грозно да звучи,аз съм за това,което направи товарищ Путин.Първо-това са храни,внесени контрабандно в страната.Кой ще гарантира качеството им?Нека си спомним онези тирове с радиоактивно кафе,които мистериозно се изпариха от паркинг,щом влязоха в България.Или пълните с нитрати зеленчуци от Турция и Македония,които нелегално се разпределят на незаконната борса до Петрич.Второ-това е знак за всички контрабандисти,че няма да се церемони с тях и нелегалния им внос.След като си претърпял огромни финансови загуби,едва ли ще рискуваш да вложиш отново пари в дейност със съмнителна печалба.Това не е България,където си плащаш на правилния човек и можеш да внесеш и ,не дай си Боже,някакъв вид оръжие за масово поразяване.Не мерете Русия и Путин с българските мерки,обидно и недостойно е.

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!