Работилниците в програмата на FIG. 1

Разказ в картини, книговезане и спецификите на ризографа. Ако прихванахме вниманието ви, значи сте попаднали на правилното място. В тазгодишната програма на FIG. 1 ще се проведат три специализирани работилници, водени от екипите на ТИ-РЕ, Blood Becomes Water и NoPoint Atelier.

МОНОМИТ | TИ-РЕ

На 3 юли, в пространството на БЕЛКА, ще се състои работилницата МОНОМИТ, водена от Мила Янева-Табакова и Андреа Попйорданова. Основателите на платформата за независими печатни издания „ТИ-РЕ“ ще ни покажат различните възможности на илюстрацията при създаването на визуален наратив. Те ще се позоват на теорията за общата структура на повечето истории, вдъхновила и самото име на работилницата.

Работилницата ще бъде разделена на три части, като в първата ще се запознаем конкретно и със съответната теория – Hero’s Journey на Джоузеф Кембъл, основа на много митове, истории и сюжети. След това ще се опитаме да деконструираме познатите ни наративи и да създавем свои правила за изграждане на история и да ги надградим визуално с илюстрации, наблягайки на тази част от развитието на героя, на която преценим. 

Събитието е подходящо за хора с интереси в сферата на визуалното изкуство, илюстрацията и възможностите за визуален разказ.

КНИГОВЕЗАНЕ | Blood Becomes Water

Работилница за книговезане и DIY издателски практики, водена от Роси Ейсор (Blood Becomes Water) 

На 8 юли Роси Ейсор от арт колектива Blood Becomes Water ще ни покаже особеностите при създаването на самиздат зиновете и книгите. Ще разберем повече за книговезането, за това как се манипулира хартия, кои са инструментите, които се използват, както и ще научим някои различни техники за изработване на брошури и книги с твърди корици. 

В края на работилницата всеки участник ще си тръгне с полезни знания и умения, както и със собственоръчно направено издание, създадено по време на събитието.

РИЗОГРАФИЯ И СЕРИГРАФИЯ | NoPoint Atelier

На 10 юли отпътуваме към габровското село Баланите с Мирослав Живков – Dzhingibi (NoPoint Atelier), който ще ни запознае с ризографа и неговите специфики. Еднодневният формат на работилницата и техническото време за отпечатване на изображенията ще бъдат използвани не като ограничение, а като провокатор за взимане на бързи и спонтанни решения. Участниците ще работят по двама, което ще им помогне да се потопят в малък съвместен проект и да научат как да използват силните си страни и да опознаят тези на другия.

***

Допълнителна информация за работилниците, както и билетите, ви очакват в сайта на Be Duende – www.beduende.com 

***

www.fig.bg 

FIG. 1 се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!