“Синът ми се роди, но нямаше кой да го прегърне”

“Февруари 2020 година. Първите случаи на COVID започнаха да пристигат в болниците. Ние, по-възрастните медицински сестри, се чувствахме напълно безпомощни пред лицето на този толкова непознат вирус. Паниката беше неописуема.”

Чинция е медицинска сестра в Рим. Тя започва да разказва своята история, като се връща към онези трескави моменти от началото на епидемията в Италия: първите китайски пациенти в Рим, нулевите пациенти в Кодоньо, заразата, блокадата, пресконференциите на премиера Джузепе Конте в 20:00, 21:00, 22:00. Държавата, която спира. Буквално.

Чудото на живота
Но Чинция в онези времена има и друга мисъл. Или по-скоро мечта. “В продължение на четири години исках с цялото си сърце да имам дете. Възрастта напредваше и предишният ми опит ме беше отчаял. Тогава стана чудото: невероятно, но факт, тестът ми за бременност беше положителен”. Чинция разбира, че е бременна по време на пълната блокада в Италия. “Веднага спрях да работя: не можех да рискувам да загубя и това бебе, този път заради проклетия вирус”.

“Страната беше в пълна блокада, но вътре в мен имаше нов живот, очаквах с нетърпение първите изследвания. Всичко беше наред. След това започнаха да текат месеци на вълнение, очакване, страхове, всевъзможни прегледи. Всичко вървеше нормално. Животът в мен растеше, вече бях в 28 гестационна седмица и започвах истински да вярвам, че този път ще успея да стана майка. Започнах да се подготвям психически, да купувам дрехи, да подготвям детската стая. Но шест дни преди планиранато раждане се почувствах зле “.

Позитивен тест за COVID-19
Чинция все още не може да опише добре симптомите. “Странно неразположение, което никога досега не съм изпитвала”, казва тя. “Тахикардия, странна кашлица, чувство, че не мога да си поема дълбоко въздух. Отивам в болницата Сан Камило. Преглеждат ме, лекарите подозират белодробна емболия и веднага ме хоспитализират. Малко след това пристигна лекар, който бяха извикали да се върне в болницата след дълго дежурство. Още помня  думите му: “За съжаление, PCR тестът Ви е положителен”. Трябва да Ви прехвърлим в друга болница. Не напускайте стаята.”
Така започва поредното изпитание за Чинция.  “За щастие намериха легло за мен в болница Gemelli, болница, която познавам добре и на  чиито специалисти имам огромно доверие”.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!