Наздраве за суверена! И телевизора!

“Хората се произнесоха”. “2 милиона гласуваха на Рефрендума”. “Народът ясно заяви какво иска”. “Суверенът реши”. “Волята на гражданите е ясна.” От 20 дена всеки ден някой услужливо ни превежда какво, видиш ли, бил казал и какво бил искал народът. Отдавна спря да е важно дали си ГЛАСУВАЛ или НЕ СИ ГЛАСУВАЛ на “Референдума на Слави”. Очевидно никак не е важно и дали си отговорил с НЕ или с ДА. Щото то мнозинството било искало мажоритарна система, заявяват в един глас сценаристи на телевизионно шоу, социолози, омбудсМАИ, политици, анализатори… Референдумът не бил минал. Е, не са му стигнали “някакви си 12 000 гласа”. Някакви си? Ама вие, честно ли? Това ли Ви е демокрацията? Това са човеци, всеки с името си, с главата на раменете си, с позицията си, с информирания избор да НЕ гласува на Референдума на Референдумите или да отговори с НЕ на въпросите, с които “ще метем статуквото”. Това, че фактите нямат значение за някои хора, само по себе си е изумително явление. Още повече ме изумява обаче идеята, че тези, които неглижират фактите, се обявяват за борци за правда, носители на истината, защитници, водачи и покровители на отрудения, нещастен, беден, жаден, гладен, онеправдан и обиден български народ. Държат се все едно наистина са оторизирани от целокупния български народ, до последния му представител, да говорят от негово име.

Референдумът не събра достатъчно подкрепа. Това са фактите. Или поне не събра необходимия брой гласове, за да стане резултатът от него задължителен. Това първо. И второ – сред този народ, който се произнесе, гласува на Референдума, заяви волята си, нарита статуквото или както там патетично се изразяват разни блюстители на правдата и демокрацията, имаше и “някакви си хора”, които отговориха с НЕ. Тоест НЕ искат мажоритарна система. Или не искат намаляване на партийните субсидии. Или НЕ подкрепят задължителното гласуване. Или и трите “жизненоважни промени” не щат. Да, представете си, има и такива хора. И те са от същия този народ. Дишат, живеят, работят, четат, информират се, мислят, гледат/не гледат тв и “Шоуто на Слави” и не са съгласни с въпросите, поставени на допитването. Няма да ги убиваме с камъни, нали? Дори и да са малцинство. Дори и след години да се окаже, че са сбъркали в преценката си. Щото то само това остана. Да унищожим всеки несъгласен физически.

Засега ги отстрелват от телевизора. Всеки, който нададе глас, е подложен на публична атака. Да не кажа линч. Пръв “изгоря” президентът Плевнелиев. Обяви се срещу един от въпросите и си го получи. На живо, в национален ефир, му скъсаха снимката. Залепиха му, де що каруцарски епитет знаят. Не спряха да повтарят, че крепи статуквото, че се страхува от народа, който иска да измете всички гадни политици и партии и т.н. и т.н. После го отнесе Конституционният съд – пак по същата схема. Спря 3 от въпросите и… диванчето с линчуващите гардове на народната воля изригна. Помия се изля. Всички в КС са маскари, които пречат на “нормалния български гражданин” да се саморазправи с “лошите” и да живее достойно. Не закъсня и ЦИК. Машинация някаква са спретнали. Не може да има хора, които да не подкрепят свещената война на Слави и народа му с партиите и системата. К’ви са тези хора, които не споделят възгледите на сценаристите на едно тв шоу за промяна. Айде, моля Ви се, това е абсурд, фейк някакъв, чиста манипулация на ЦИК. Щото и тя трепери от страх. Сега наред са онези “някакви си 12 000”. К’ъв е тоя Иван Бедров, бе, я да го омаскарим по телевизора. Цяла статия написал, в която си позволява да спори с ИстинаТа. С волята на народа ше ми спори, там, нЕкакво си журналистче. Сигурно е платен, няма начин иначе да мисли по различен начин. Купен е, край, абсолютно сигурно е. СЕМ засега не забелязва политическата пропаганда, която се лее всяка делнична вечер от ефира на най-голямата частна телевизия у нас. Така де, не е хубаво да ти късат снимката и да те обявят за враг на народа. Президентът, КС, ЦИК, Иван Бедров послужиха за сплашване на останали несъгласни. Ей това Ви чака и Вас, ако надигнете глава. Предупредени сте.

Да не забравяме и още един факт. Миналата година също имаше референдум. За електронното гласуване. Е, не беше предшестван от митинг-концерт на Орлов мост и 1-годишна телевизионна реклама, но референдумът се състоя. Също не събра достатъчен брой гласове, за да стане задължителен. Но и при него мнозинството гласува ЗА въвеждането на електронно гласуване. Ма спомени Мая Манолова да е внасяла законопроекти за електронен вот нямам. Нито политиците да ходят на крака при вносителите на Референдума, за да обсъдят народната воля. Само напомням. Щото двойният стандарт не бива да се забравя.

То е ясно, че скоро ще разберем, че още Ванга е казала, че гологлав водещ и сценаристите му “ке ни оправят”, ама що ни карате да ходим да гласуваме тогава. Аз лично, другият път няма да се разкарвам. Така или иначе още на другия ден някой ще ми обясни от телевизора как съм искала да гласувам и искала ли съм нещо изобщо.

Наздраве за суверена! И телевизора!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!