СЕди дОма, чЕти препоръките за карантина!

Факти: Президентът Румен Радев се е срещал с командира на ВВС ген. Димитър Петров в петък, 16 октомври. В събота, 17-ти, ген. Петров развива симптоми на COVID-19, а в неделя вече е потвърдено с PCR тест, че е заразен с коронавирус. “В петък на празника на ВВС бяхме заедно с командира на Военновъздушните сили и други колеги. И тъй като съм бил в контакт с ген. Петров, по препоръка на шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, до втория тест в четвъртък-петък съм под карантина”, заяви пред bTV вицепремиерът Каракачанов.
Румен Радев в понеделник сутринта пристига в Естония, където трябваше да е на тридневно посещение – до днес, 21 октомври. В понеделник там той прие символичното домакинство на България на регионалната инициатива “Три морета” от прибалтийската страна. Срещна се с президента на Естония Керсти Калюлайд.  Вчера президентът на Естония обяви във фейсбук профила си, че останалата част от посещението на Румен Радев, въпреки успешния му старт, трябва да се отмени. Причината – българският държавен глава се е оказал контактен със заразен с коронавирус.

“Противно на спекулациите нито аз, нито някой от моята делегация, нито пък журналистите, които ме придружаваха, са били поставени под карантина в Естония”, каза Радев при пристигането си на летище София.

Той добави, че негови “доброжелатели” са влезли в контакт с властите в Естония и са изложили собствена версия за неговият контакт със заразен с коронавирус. Това президентът нарече “активно мероприятие“.

Размисъл: Толкова е уморително, обидно и унизително, че България се управлява и представлява от хора, които наричат собствените си глупост, безотговорност и самонадеяност “активно мероприятие”, че ако не беше тъжно, щяхме да се смеем по цял ден. Ама някои “доброжелатели” го били натопили… Ама той спазвал мерките… Ама изиграли го….

  1. Чутовен гаф на президентската администрация. Смешен, нелеп автогол. “Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи”. Противниците се били възползвали?!? Ами, разбира се, господин президент!!! Нима след 4 години на “Дондуков 1” още не сте го разбрали? Дори съпругата Ви ли не Ви предупреди?!?
  2. Поведението “кой ми с*а в гащите” никак не отива на политик от такъв ранг. Време е да го разберат всички политици у нас. Всеки носи отговорност за собствените си думи и действия. Че опонентите ще се възползват от резила – е ясно и на децата. Че когато президентът се излага, срамът е за цяла България, мисля също няма нужда от напомняме.
  3. Да подложиш на потенциален риск живота и здравето на цяла делегация, е диагноза, свързана с болно его и мания за величие. Какви послания отправяш към и без това обичащото конспирации население? Въпросът е реторичен? Морална хигиена, етика, уважение към другия? Без коментар…
  4. Да не знаеш кога да се извиниш, замълчиш, смириш, сведеш глава добива пандемични размери в българския политически живот.
  5. Да влизаш в удобната, но жалка поза на жертва на “мутрите”, на “лошите” и на правителството е лесно, но жалко и смешно. “Аз съм е*ати пичът” не е добър ход, неиституционално казано. Пречат ми, щото съм “честен, свестен и известен” би била симпатична игра в детска ясла. В голямата политика е повод за съжаление.
  6. Омръзна ми в България да се делим на 2 диаметрално противоположни тези и нищо по средата. Това, че правителството, става все по-нетърпимо, далеч не означава, че трябва да ръкопляскаме за всеки резил на президента, защото е опонент на властта. Има ли нужда да обяснявам защо?

Ама един PR не можете да направите като хората! За каква власт се борите? “Това е положението! Това е положението, наистина!”

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!