5-часова видео разходка в Ермитажа – истински подарък за душата

Ако се огледаме за позитивите, които изникнаха във времето на самоизолация, то няма как да не кажем, че “отворените” врати на световните музеи и галерии се оказаха наистина вълшебно и необходимо бягство от реалността. Поне за малко, успяваме да се откъснем от случващото се и да се потопим в света на изкуството и макар повечето да предпочитаме на живо да се наслаждаваме, то сега и този компромисен вариант не е никак малко удовлетворение.

Приготви си топло одеяло и приятна напитка, изпращаме те на 5-часова видео обиколка в един от най-старите и големи художествени и културно-исторически музеи в света, а именно Ермитажа в Санкт Петербург.

Този уникален кеф е възможен, благодарение на Apple, които споделиха видеото, което първоначално е замисляно като реклама на издръжливостта на батерията на новия модел телефон, но пък ето, че намери и друго приложение, а именно малко спасение.

Във видеото ще видиш заснети 45 галрии, 588 творби, както и живи изпълнения от младия руски композитор и пианист, който имахме честта през 2018 да гледаме и на живо с безплатен концерт в Софийската опера и балет – Кирил Рихтер.

5 часа в един кадър, за още по-автентично изживяване, което наистина си заслужава!

_________________

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

Създадохме shash.bg преди пет години и оттогава до днес това е една от големите ни гордости. Зад това, което вие виждате, стои много малък екип от хора и въпреки трудностите, с които се сблъскваме, ние не се отказваме от идеята си да говорим за общественозначимите теми, които вълнуват всички, да разказваме светли истории, да ви срещаме с успели и позитивни хора, да разпространяваме добрите новини, както и да изразяваме мнение по събития, които са важни за обществото ни.

За тези години успяхме да подадем ръка и на много организации и хора, които са в началото на своя дълъг кариерен път и имаха нужда от подкрепа. Изградихме силна партньорска мрежа и застанахме зад независими организации, фондации, културни събития и независими артисти.

Най-важното обаче е, че стигнахме до вас. Благодарим за лоялността, за доверието и за възможността да ви разказваме вдъхновяващи истории, да търсим заедно добрите примери от живота, да се изправяме заедно срещу неправдата, грубостта, срещу лъжата и алчността.

Във време на социална изолация, във време на изпитание за обществата, във време на най-нужно обединение, още повече се опитваме да устоим на предизвикателствата и вярваме, че трябва да ни има.

Така, както вярваме, че трябва да ги има и всички наши колеги, които успяват да се борят с прекомерния негативизъм, с който сме заляти, фалша в новините и липсата на обективност.

Нека заедно продължим да проправяме път на интересните, позитивните и смислените новини, нека откриваме вдъхновителите на нашето време и хората, които работят усърдно за нашето по-добро утре, нека заедно работим за правото да имаме различно мнение, което защитаваме с аргумени и факти. Без вас няма да можем!

Подкрепете ни! За да ни има и утре.

Можете да го направите чрез дарение с карта ТУК, или с банков превод на нашата сметка:

Получател: MEDIABLISTER LTD
IBAN BG46INTF40015052952796
BIC INTFBGSF
Основание: Дарение
АЙКАРД АД

Благодарим ви!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!