Когато самолетните полети бяха представление във въздуха (галерия)

Полетите със самолет днес са просто бърз и лесен начин да стигнеш от точка А до точка Б. През 1950 година, когато започват Златните години на пътуването по въздух, те са нещо съвсем различно.

За пътниците са удивително и магическо преживяване. Полетът е специален повод, който изисква да носиш най-хубавите си дрехи. Всъщност той не е просто придвижване към ваканцията, а част от самата ваканция. Преди да се качат на борда, задължително си правят обща снимка, а по време на полета ги обгрижват като филмови звезди. Предлагат се всякакви екстри, някои от които днес можем да видим само в бизнес класа.

Част от предимствата на самолетите през 50-те години са: имаш много повече пространство за краката си, стюардесите са много по-разговорливи и са част от шоуто, наречено “полет”, а омарът е нещо съвсем традиционно в самолетното меню. Пушенето на борда е позволено (всъщност това остава така доста дълго, чак през 2000 година то е забранено за всички полети от и за САЩ). Подаряват ти пощенска картичка, на която можеш да опишеш преживяването си. Можеш да пиеш много (безплатно и да попрекалиш е нещо съвсем нормално). Не е необходимо да показваш лична карта (проверката на пътниците започва през 1973 година).

Всичко това се случва преди полетите да станат комерсиален начин на придвижване. В онези години те са лукс, който малко хора могат да си позволят, защото билетите са много скъпи. Например – еднопосочен билет от Америка до Рим тогава е струвал 3000 днешни долара. Но пък си е струвало за малко да се почувстваш специален.

Снимки: www.vintag.es
Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!