Щастието – там, където го ценят

Колумбия оглавява тазгодишната класация за най-щастливите страни в света. Да, Колумбия. От 68 анкетирани държави, тази държава, която ние свързваме с тежка корупция, жестока престъпност, граждански войни и кръвопролития… Почти 1/3 от населението живее под прага на бедността, но същите тези хора определят себе си за щастливи. Изследването е проведено от Gallup International, интервюирани са общо 66,040 души от 68 различни държави по света.  В тазгодишния списък европейските държави, чиито граждани се чувстват щастливи, са малцинство.

На тотално противоположна плоскост в класацията се намират държави, които ние традиционно свързваме с вкусна храна, красива природа, мек климат и безкраен купон – Италия, Гърция и Франция. Южната ни съседка заема трето място по нещастие в света, а Италия и Франция попадат в десетката за най-нещастни държави.

Поредното доказателство, че щастието е състояние на духа. Начин на мислене. Лично усещане. Настройка. Щастието е тук и сега, без мрънкане и без вглеждане в това, което нямаме. Щастието не е в материалното благополучие, а във вътрешната хармония. И не, не ми казвайте, че това са клишета, по-добре започнете седмицата си с тази настройка. Защото щастието се възпитава. И се отглежда.

Ето ги и 10-те най-щастливи държави в света. Със сигурност не се вписват във всеобщата, щампирана представа за щастие, но пък жителите на тези страни се чувстват по този начин. Кои сме ние да им противоречим 🙂

1. Колумбия

1

2. Фиджи

2

3. Саудитска Арабия

3

4. Азербейджан
4

5. Виетнам

5

6. Аржентина

6

7. Панама

7

8. Мексико

8

9. Еквадор

9

10. Китай

10

 

 

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!