Синдикати готови на протести заради съкращенията в “Булгартабак”

"Булгартабак"

В съвместна декларация тютюневите синдикати в КНСБ и “Подкрепа” настояват за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов и искат оставки на ръководството на “Булгартабак холдинг”. Причината за това е заповед на изпълнителния директор на “София-БТ” Владимир Жеков, с която софийската фабрика се спира за неопределено време. Според тях решението на тютюневия холдинг да спре износа и да затвори фабриката в София е неоснователно и неаргументирано.

Синдикатите декларират своята готовност за синдикални и граждански протести за защита на интересите на работещите в “Булгартабак-Холдинг” АД. Структурите на КНСБ и КТ “Подкрепа” заявяват, че няма да позволят вмешателство на политически партии в синдикалните действия за защита на работните места, защото исканията са изцяло синдикални и социални.

Кои медиите отразиха заявката за протест? Защо новината “срещна” толкова слаб медиен отзвук? Отговорите оставяме на Вас.

[ft_toggles open=””]

[ft_toggle title=”dir.bg” ]Заглавие: “Синдикатите в “Булгартабак” също искат да организират протести”

Цитат: “Синдикалните структури в “Булгартабак“ са готови да организират протестни действия заради съкращаването на 400 служители от софийската фабрика. Това се казва в обща позиция на КНСБ и КТ Подкрепа. Синдикатите ще поискат среща с премиера Бойко Борисов и с представители на Агенцията за приватизация. Те припомнят, че според приватизационния договор, в срок от 10 години от приватизацията, новите собственици са задължени да запазят дейността и на дъщерните предприятия.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”Blitz.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”pik.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”24chasa.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”vesti.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novini.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”offnews.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnevnik.bg” ]Заглавие: “Синдикатите искат Борисов да ги срещне с реалния собственик на “Булгартабак””

Цитат: “В писмо до премиера Бойко Борисов тютюневите синдикати в КНСБ и “Подкрепа” настояват за оставки на ръководството на “Булгартабак холдинг” и смятат, че решението му да спре износа и да затвори фабриката в София е неоснователно и неаргументирано.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dariknews.bg” ]Заглавие: “Синдикати готови за протести заради съкращенията в “Булгартабак”
Цитат: “В съвместна декларация на Независимия синдикат на тютюноработниците и на Националния синдикат тютюнева промишленост се заявява, че ръководствата на синдикалните организации настояват за спешна среща с министър-председателя, с изпълнителния директор на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол и с представители на реалния мажоритарен собственик на дружеството. Ръководствата на синдикатите искат оставката на членовете на Борда на директорите на “Булгартабак-Холдинг” АД, виновни за настоящата ситуация с дружеството.Синдикатите декларират своята готовност за синдикални и граждански протести за защита на интересите на работещите в “Булгартабак-Холдинг” АД.”

Автор: Антония Чорева[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnes.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”btvnovinite.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”fakti.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”actualno.com” ]Заглавие: “Синдикатите в “Булгартабак” плашат с протести заради съкращенията”

Цитат: “Синдикалните организации на тютюноработниците към КНСБ и КТ “Подкрепа” не приемат решението за спиране на производството на тютюневи изделия в “София-БТ” АД и за прекратяване на износа на тютюневи изделия с търговски марки на “Булгартабак-Холдинг” АД, съобщиха от КНСБ.
Вчера председателите на синдикалните организации и ръководствата на “Булгартабак-Холдинг” АД и “София-БТ” АД са имали среща. Според синдикатите по време на преговорите не са били представени обективни икономически анализи и доказателства, аргументиращи нуждите от съкращаване на над 400 работници и служители в “София-БТ” АД и на 8 процента от персонала на холдинга.”

Автор: Деница Райкова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”trud.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novanews.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”bnt.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[/ft_toggles]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!