Да догониш мечтата

“Искам да мога да покажа на другите, че някой със специални нужди може слуша сърцето си и да следва мечтите си”.
Думите са на Микейла Холмгрън, 22-годишно момиче от Стилълуърт, Минесота, което влиза в историята като първия човек със синдром на Даун, който състезава в конкурса Мис САЩ. И не просто участва, но е горд носител на 2 награди: призът “Spirit of Miss USA” и наградата на режисьора. “Бях много шокирана, бях цялата обляна в сълзи”, признава днес вълнението си Микейла. “Отидох на специален курс, за да се подготвя за конкурса. Това е лудост, но съм щастлива.”
Микейла не се притеснява да се изявява пред публика, защото танцува от 6-годишна възраст, но конкурсът “Мис САЩ” е най-голямото й предизвикателство.

Когато тя не участва в конкурси за красота, Микейла е посланик на добра воля в “Най-добри приятели” – организация с нестопанска цел, насочена към подобряване на живота на хора с интелектуални и физически увреждания.
“Микейла е невероятна и много зряла млада жена”, казва Дениз Уолъс, съпредседател на Мис Минесота САЩ. “Тя е олицетворение на това, което организацията “Мис Вселена “се стреми да търси в състезателите”.

1

2

3
4

5

6

7

8

9

10

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!