Удивителните творби на скулптора Jamie Frost вече и в пътуваща изложба

Неговите скулптури имат своя дълбока и вълнуваща душевност. Тя успява да докосне всеки зрител с магията на някаква силна енергия, която е получила втори живот чрез ръцете на своя създател, а именно – авторът. Той пък се казва Джейми Фрост – впечатляващ скулптор и художник.

Невероятно звучи, когато се замислим, че творбите на Фрост някога са били част от едно цяло и живо дърво. Приели човешка форма, в тях сякаш отново се излива нова жизнена сила. Умението, търпението и времето, които Фрост влага, за да постигне този ефект, безспорно е фантастично и изключително старателно.

За първи път в своята кариера той ще направи пътуваща изложба и отново за първи път ще бъдат показани скулптури на художника с такъв мащаб и сложност. Изложбата ще се фокусира върху три основни творби, а заедно с тях ще бъдат показани и редица по-малки скулптури, както и селекция от негови рисунки. Най-голямата творба, озаглавена “Unbrush My Hair”, е с височина от 243 см. и е издълбана ръчно.

Дори за мен понякога е трудно да не усещам нещо, когато ги гледам в очите“, споделя Фрост. “Искам и посетителите да ги усещат и да ги наблюдават, а не просто да ги виждат“.

Изложбата “The Way of All Flesh” на Джейми Фрост ще започне от Центъра за визуални изкуства, който се помещава в бивша сграда на църквата “Св. Йоан” в Скънторп, Великобритания и ще продължи до 3 октомври 2020г., като ще посети Лондон, Нотингам, Манчестър, Единбург и др.

За тези от вас, които като нас няма да имат възможността да я видят на живот, показваме поне малка част от прекрасните творби на художника, които наистина ни докоснаха!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!