Семената на надеждата и вечната любов

Имало едно време една Слънчогледова фея. Тя живеела в Оу Клер, Уисконсин и се казвала Бабет. За съжаление била много болна и не успяла да види една от най-големите си мечти сбъдната.
babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-5

Бабет, мъжът й, зърнопроизводителят Дон, и децата им, се борили с рака й в продължение на 9 години, но накрая загубили битката. Бабет била изключително лъчезарен и смел човек. И мечтаела да продава слънчогледово семе и да инвестира средствата в изследване на раковите заболявания. Умира, преди да постигне желанието си. Затова, в нейна памет, Дон засажда 400 акра слънчоглед и прави компания, наречена “Семенцата надежда на Бабет”, като средствата дарява за изследване на рака.

babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-8

След смъртта й Дон намира тайно писмо от нея, в което пише “Продължи напред и живей всеки ден… Чувствай ме в сутрешния въздух и когато се събудиш и си направиш кафе… Аз винаги ще бъда там.”

babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-12

Приживе Бабет била силна, упорита и лъчезарна. Мъжът й казва следното за нея: “Тя осъзнаваше важността на изследването на рака. В началото лекарите очакваха да живее 2 седмици, после 2 месеца, а всъщност тя стигна до 9 години. Повтаряше си, че може да остане жива и, че е един ден по-близо до изцелението. За съжаление здравето й се влошаваше през годините и нямаше как да започнем бизнеса със слънчогледа.”

babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-15

Съжаляваме за Бабет и се надяваме, че душата й е намерила спокойствие. Въпреки че нея я няма, споменът за нея се пази от една нива от малки слънца някъде в Уисконсин, която е символ на силата и борбеността й.

babbettes-seeds-hope-cancer-sunflower-four-miles-14

 

 

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!