Соня Йончева и Пласидо Доминго ще пеят заедно пред “Свети Александър Невски”

Ето че годината бавно започва да връща познат облик и някак по-спокойно успяваме да се фокусираме в събития и дати, които ще ни позволят отново да се почувстваме “заедно”.

В този ред на мисли, заедно на родна сцена, на открито, тази година ще се застанат Соня Йончева и Пласидо Доминго! Концертът на открито у нас ще се състои това лято пред величествения храм-паметник “Свети Александър Невски”, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

31 август е обявената дата за гала концерта, на който ще бъдат изпълнени арии от популярни опери.

Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим”, каза самият Пласидо Доминго, цитиран от “SY11 Events”.

Виж още: What’s Next / Какво следва?

Това ще е неговото второ участие в България, след концерта му в “Арена Армеец” през 2014 година. Тазгодишния гала концерт е организиран от самата Соня Йончева с комапнията “SY11 Events”.

За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица – катедралата “Свети Александър Невски”. Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана”, сподели Соня Йончева в прессъобщение до медиите.

Билетите за концерта ще бъдат пуснати в продажба на 22 януари 2021г.

________________

*Заглавна снимка: SY11 Events

Виж още: “Кино с думи” – подкаст за българско кино на NO BLINK

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!