Сделка или да?!

2 дни. Толкова са необходими за коренна промяна в позицията. И за един “брифинг на примирието”.

“Маските падат и всеки избира страната, на която да застане.” Думите са на правосъдния министър Христо Иванов. Датата е 9 юли, а поводът – острите нападки срещу правосъдната реформа. Включително и от страна на главния прокурор Сотир Цацаров.
Преди 2 дни, на 14 юли, хиляди български граждани излязоха на протест срещу главния прокурор и в подкрепа на съдебната реформа. С други думи ясно показаха страната, на която са избрали да застанат. Без маски. С имената и лицата си. (По стара българска традиция беше организиран и контрапротест в подкрепа /?!?/ на главния прокурор и срещу Христо Иванов. Тоест едни други хора заявиха, че са от другата страна. Макар че повечето от тях не знаеха имената нито на тези, които защитават, нито на тези, срещу които протестират. Голяма част от тях не знаеха защо са там.)
Днес, 2 дни след протеста пред Съдебната палата, два (2!) дни след като много хора ясно заявиха спешната нужда от съдебна реформа, чуха, прочетоха и видяха за себе си какви ли не обиди, нападки и обвинения по свой адрес, днес… правосъдният министър Христо Иванов и главният прокурор Сотир Цацаров дадоха общ “брифинг на помирението” на крак при влизането им във Висшия съдебен съвет…
“Критиките, които г-н Цацаров ги има към Конституцията – експертно технически, в огромната част ги споделям”, заяви министър Иванов. Нещо повече, министърът призна, че не е чул стъпките, които по-рано пред журналисти предложи главният прокурор, но отсега е убеден, че ги подкрепя. Двамата дълго си разменяха любезности, уточниха се, че никога не са вдигали томахавка един срещу друг, признаваха допуснати грешки. “Моля за извинение за всичко, с което съм ви засегнал персонално”, обърна се Иванов към членовете на ВСС. “Времето лекува и скръбта, и обидата. И обидения, и обиждащия вече са други хора.” Приемам това, което споделихте като бъдещи намерения”, отговори му с цитат от Блез Паскал Незабравка Стоева.
През това време отвън имаше протестиращи и контрапротестиращи…
Хората избраха на чия страна са, г-н Министър. Проблемът е, че вашата позиция се разми и вече е трудно човек да прецени Вие от коя страна на барикадата сте? И какво се промени през последните 2 дни, че объркахте страните? Че днес бяхте толкова “наведен”? А протестиращите, които застанаха без маски във Ваша и на реформата подкрепа, що “изручаха жабетата”?!

Ня#КОЙ (ще го използвам, докато мога, че скоро може да има патент и върху местоименията) иска да ни внуши, че всички са маскари… Дали пък няма да се окаже прав?!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!