Среднощен сеир…

Понеделник. Великден. Стоим си вкъщи като едни съвестни, отговорни граждани, изпълняващи указанията, препоръките, молбите и заплахите на Щаба. Не сме някакви “тарикати”(терминологията на вътрешния министър Младен Маринов), не. Не сме напускали София, та да се налага да чакаме вторник, че да отпуснат шумно огласяваните часови пояси за влизане и излизане от София. И блокът не сме напускали даже. Ни парк сме виждали, ни църква. Дет’ се вика, следващата, по-висша изпълнителност от тази ни в момента, глад можете да й викате – ако не затворят и хранителните вериги, както ни плашат от няколко дни, ще продължи един от 3-членното ни семейство да купува това-онова за ядене. 

Та в тази отговорна идилия, навръх Великден, малко след като съм приспала детето, разбирам, че ОТНОВО ще има извънреден брифинг на Щаба. В 23 часа! (какво е станало, ПАК, Господи, вече си мисля, че атомна бомба е избухнала!!!). То не бяха чували с трупове, то не бяха приказки за АД, който ни чака, то не бяха зловещи, смразяващи и без това изтерзаните ни глави изявления, то не беше всяване на паника (упс, извинете, всяването на паника е забранено, това е “дисциплиниране на безотговорните”, вразумяване на “тарикатите”, които не изпълняват мерките)… В ужас съм! Какво се е случило, та се налага НОВ, ИЗВЪНРЕДЕН (колко да е извънреден, като си стана традиция да има извънредни брифинги), среднощен брифинг?!? Тръпки ме побиват. Сядам да чуя и видя КАКВО се е случило? В АДА ли сме вече? Ше се мре ли? Тази вечер ли ще е?

“И тук започва развръзката, значи. Как мислиш, читателю, ти?” 

Тя, случката, станала в Чернобил ПРЕДИ СЕДМИЦА. Пожар имало/имаеше. Та гражданите във Фейсбук били тревожни да няма радиация, та затова Щабът излязъл да ни успокои? Ама, вие, честно ли? Какво е това издевателство върху нормалните, информирани, отговорни хора? А за влиянието на 5G мрежата, кога? Ми то във Фейсбук има група, че земята е плоска? Що не врътнете един ИЗВЪНРЕДЕН среднощен брифинг тази нощ да я опровергаете? И извънземни няма, и динозаврите изчезнаха – какво чакате? Брифинг за това? Кога? 
Не подценявам вируса. Не го мисля за “просто грипче”. Стоя си вкъщи и изпълнявам мерките. Но! Това вече не се издържа! Така не се комуникара криза, извинявайте! Във всяка държава има ирационални, безотговорни, неспазващи правилата граждани. И тук идват контролът, законът, правилата. Щото няма как в правова държава да се разчита на съзнанието и отговорността на гражданите. Те, очевидно, ще се опитат да заобикалят правилата (ако няма контрол) и не чуват призиви и адски закани.
Това, което правите, е “бой по канчето”, всяване на страх и ужас у тези, които ви слушат. И пренатягане на пружината. 
Този, който Ви учи, как да комуникирате в криза, може да си направи дипломата на салата и да я изяде, гарнирана с лимонов сок (за повишаване на имунитета). 
Имайте милост, наистина! Милост към отговорните!

_______________

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

Създадохме shash.bg преди пет години и оттогава до днес това е една от големите ни гордости. Зад това, което вие виждате, стои много малък екип от хора и въпреки трудностите, с които се сблъскваме, ние не се отказваме от идеята си да говорим за общественозначимите теми, които вълнуват всички, да разказваме светли истории, да ви срещаме с успели и позитивни хора, да разпространяваме добрите новини, както и да изразяваме мнение по събития, които са важни за обществото ни.

За тези години успяхме да подадем ръка и на много организации и хора, които са в началото на своя дълъг кариерен път и имаха нужда от подкрепа. Изградихме силна партньорска мрежа и застанахме зад независими организации, фондации, културни събития и независими артисти.

Най-важното обаче е, че стигнахме до вас. Благодарим за лоялността, за доверието и за възможността да ви разказваме вдъхновяващи истории, да търсим заедно добрите примери от живота, да се изправяме заедно срещу неправдата, грубостта, срещу лъжата и алчността.

Във време на социална изолация, във време на изпитание за обществата, във време на най-нужно обединение, още повече се опитваме да устоим на предизвикателствата и вярваме, че трябва да ни има.

Така, както вярваме, че трябва да ги има и всички наши колеги, които успяват да се борят с прекомерния негативизъм, с който сме заляти, фалша в новините и липсата на обективност.

Нека заедно продължим да проправяме път на интересните, позитивните и смислените новини, нека откриваме вдъхновителите на нашето време и хората, които работят усърдно за нашето по-добро утре, нека заедно работим за правото да имаме различно мнение, което защитаваме с аргумени и факти. Без вас няма да можем!

Подкрепете ни! За да ни има и утре.

Можете да го направите чрез дарение с карта ТУК, или с банков превод на нашата сметка:

Получател: MEDIABLISTER LTD
IBAN BG46INTF40015052952796
BIC INTFBGSF
Основание: Дарение
АЙКАРД АД

Благодарим ви!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!