Street аrt от шестото издание на “Passages Insolites” в Квебек

Шестото издание на “Passages Insolites” в Квебек сити е в разгара си. 4 км арт инсталации красят уличните пространства и от 20 юни до 14 октомври са достъпни за широката публика. Творческите планове за уличния фестивал включваха 14 творби от 40 художници, както местни, така и международни, архитектурни колективи.

Понякога пищни, интроспективни, винаги изненадващи, тези произведения заедно представят дълбокото, съвременно възприемане на градското пространство, което обитават“, споделят организаторите от EXMURO.

Още от 2007 г., когато се основава неправителствената организация EXMURO, всички нейни проекти за поместване на изкуството в публичните пространства, намират своята огромна публика, която приветства идеята и проектите.  Медийното внимание също е бързо привлечено и EXMURO печели сигурно място в кутлурния живот на Квебек сити. От 2008 година, различни организации, културни институции и събития, подкрепят проектите, а публични и частни партньори подпомагат дейността на организацията.

Самите творци също се довериха на организаторите и основателите на EXMURO и сътрудничеството с талантливи артисти се умножи многократно.

Ето малко снимки от тазгодишното издание на “Passages Insolites” и ако някак си се озовал там, не пропускай да посетиш интересните локации!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!