Как едно отменено сватбено тържество се превърна в топла вечеря за хора с психични проблеми

Техният сватбен ден също не се случи по плантази година. Масовите ограничения, които бяха въведени в цял свят в борбата с коронавируса попречиха пищното тържество, което бяха подготвили да се осъществи, но пък те все пак намериха начин да отбележат своя специален ден.

Първоначално Emily Bugg и Billy Lewis планират грандиозна сватба с много гости, но предвид пандемичната обстановка в света те взимат решение да се оженят скромно в кметството в Чикаго. Луксозните планове са заменени от кратка церемония с възможно най-малко гости, но пък се намира място за цялата любов и доброта, които двамата младоженци излъчват наоколо.

All images © Sophie Cazottes Photography, shared
with permission
All images © Sophie Cazottes Photography, shared
with permission

Заветното “да” е изречено и макар на пръв поглед да изглежда, че “тържеството” е приключило, то пред тях остава въпросът какво да правят с всички невъзстановими депозити и покупки, обвързани с големия ден?

Роклята и D.J. бяха отписани навреме, а фотографът прие предизвикателството да заснеме малката, но вълнуваща церемония на двойката в кметството, като основната цел беше да се запечатат моменти, които един ден техните деца да могат да видят. От пространството, в което беше планирано огромното тържество се съгласиха да запазят депозита на Емили и Били за някое от благотворителните събития, които организират и така пред тях остана неразрешен единствено въпросът какво да правят със своите $ 5000 депозит за кетъринг?

All images © Sophie Cazottes Photography, shared
with permission

Младоженците решават, че това е възможност да споделят вълнението и радостта си с много повече хора, отколкото дори първоначално са планирали. Емили е служител в Thresholds – организация с нестопанска цел, насочена към подпомагане на хора, които страдат от биполярно разстройство, шизофрения, както и други психични заболявания. Именно нейната работа и подсказва къде точно да отидат парите.

Big Delicious Planet in Chicago prepared 200 Thanksgiving meals for Thresholds’ clients. (Heidi Coudal/Big Delicious Planet)

Заедно с Heidi Moorman Coudal, собственик на Big Delicious Planet и главния изпълнителен директор на Thresholds Mark Ishaug, списъкът с първоначалния брой хора се увеличава от 150 на 200. За да може да се изпратят 200 на брой вечери за Деня на благодарността на жителите на ветровития град, които всекидневно се борят с различни психични проблеми.

Emily Bugg, Elizabeth Boschma

Благотворителната акция на Емили и Били получава широк отзвук и оказва положително финансово въздействие на Threshold, за което изпълнителният директор изказа огромна благодарност. След красивия жест на младата двойка следва вълна на съпричастност и милосърдие, която вдъхновява десетки хора, които решават да направят мил жест към хора в нужда.

ВИЖ още: Как хиляди читатели помогнаха на легендарната книжарница “Shakespeare & Co” да се спаси от фалит

През последната година имаше толкова много страх и гняв наоколо… имахме нужда от нещо подобно като жеста на Били и Емили, което да ни припомни какво е хуманност и доброта.“, казва Mark Ishaug пред Washington Post.

All images © Sophie Cazottes Photography, shared
with permission

____________________

Заглавна снимка: ©  Sophie Cazottes Photography, shared
with permission

Сватбена фотография: Sophie Cazottes Photography, shared 
with permission

ВИЖ още: “Серенада в двора на болница”

А какви изложби те очакват и какво се случва в културния афиш у нас, четем ТУК.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!