“Нашият светещ общ дом”

Светлинно шоу като част от борбата срещу климатичните промени

Вой и рев на животни, картини, изобразяващи пренаселените градски центрове, снимки на пагубното за природата въздействие на индустриализацията. Всички тези сцени се появиха снощи върху фасадата на базиликата “Св. Петър” в Рим. Светлинното шоу с името “Нашият светещ общ дом” е част от борбата с изменението на климата и се случи с личната благословия на папа Франциск. Организатори на събитието са природозащиници от различни организации. Целта е “хора от различни поколения, култури, езици и религии да се образоват и вдъхновяват по повод кризата с изменението на климата”.

Шоуто се състоя в края на тържеството по откриването на Свещената година за католиците, обявена от папа Франциск. Десетки хиляди изгледаха светлинните ефекти на живо на площад “Свети Петър”. Светлинното шоу достигна и до милиони хора по целия свят чрез онлайн стрийминг.

Говорителят на Ватикана архиепископ Рино Фисикела определи събитието като “уникално по същност и жанр”. “Мястото не е избрано случайно и само демонстрира силната подкрепа, която папа Франциск оказва на природозащитниците, които се борят с климатичните промени”, заяви Фисикела. Според него светлинното шоу е и продължение на Конференцията на ООН за изменението на климата, която в момента се провежда в Париж и среща пълната подкрепа на главата на римокатолическата църква.

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!