Светът търси герои

Всяка година Google прави отчет за най-търсените думи, като ги разделя в различни категории и 2019 година не беше изключение. Статистиките от изминалата година обаче се оказаха малко по-различни от обичайното и то в положителна насока. Светът търси герои. Данните на Google за 2019 година показват рекордно количество хора, които търсят добри новини, личности и събития. Според най-новите отчети на компанията се наблюдава глобално увеличение на търсенето на думи и фрази, съдържащи думата „герой“, като, разбира се не се пропускат и филмите, свързани със супергерои, но освен тях светът се интересува от истинските истории. Онези вдъхновяващи и мотивиращи събития и личности, които белязаха дните с човешки постижения, сила и безгранинчен дух. Онези, които бяха достатъчно съпричастни, помагащи и смели, за да доказват, че всичко е възможно. За да вдъхват вяра, увереност, непоклатима сила и помощ на всички, които имаха нужда! Спортисти, актьори, научни изследователи, бизнесмени, пожарникари, обикновени хора – не. Те всички се превърнаха в необикновени, именно, защото успяваха да вдъхват кураж и да се осмеляват да сбъдват мечти.

У нас през 2019 година сред най-търсените теми са резултатите от изборите в ЕС, минисериалът “Чернобил”, “Африканската чума”, що е то “инфлуенсър” и що е то Закон за мерките срещу изпирането на пари. И още – морбили, легионерска болест, Джени Суши, Папа Франциск и Цветан Цветанов…

Ние не се оглеждаме за герои.

Аз лично дълбоко вярвам, че и по нашите ширини ги има и те не са малко. Всекидневно има хора, които вършат по едно чудо, сбъдват една мечта, подават на някого ръка и не навеждат глава, а вярват в доброто силно и непоколебимо.

Дано само 2020 да се научим да търсим и ние повече истинските герои на деня.

Ето как Google посвети 2 минутно видео на всички онези, които използват силите си, за да помагат на другите.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!