Тел Авив ще бъде първият град с улици, които зареждат преминаващия обществен транспорт

Вторият най-голям град в Израел е напът да осъществи един от най-грандиозните си планове за изграждане на електрически пътища, които ще спомогнат дасе намали нуждата от зарядни станции за градския транспорт.

По време на изолацията властите удвоиха данъците си за местния бизнес и взеха решение да въведат някои прогресивни мерки, които да спомогнат за модернизирането на града, в случая за неговата транспортна система.

Партньори на общината в този мащабен проект са компаниите Electreon Wireless, ElectReon и Dan Bus Company, които ще изградят безжичните електрически пътища за зареждане на градския транспорт в града.

Компанията ElectReon разработва безжични системи за еектрификация, за да зарежда електрически превозни средства в пълно движение. Системата на ElectReon използва собствено производство медни намотки, които са поставени под средната лента на пътя и се захранват от подземната електропреносна система. Самото зареждане се извършва чрез приемници в зависимост от размера на автомобила, които са монтирани в долната страна на превозното средство.

Пилотният проект ще бъде осъществен между железопътната гара на Тел Авив и терминала Клацкин в Рамат Авив – двукилометров маршрут, включващ 600 метра електрически път. Ако той бъде успешен това ще даде възможност за изграждането на специално оборудвани електрически автобуси по пътищата, които ще могат да се зареждат в движение. Освен градският траннспорт, системата ще бъде достъпна за ползване и от частни автомобили и камиони, които работят с електрическо задвижване. От компанията Electreon Wireless прогнозират и спад в цените на електрическите автомобили, ако системата заработи успешно, туй като производителите няма да имат нужда да оборудват автомобилите с тежки и скъпи батерии.

___________________

*Заглавна снимка:  Igal Ness on Unsplash

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!