“The Happiness Machine” – първата самостоятелна изложба на IrrA

Почти няма как да не си чувал за музикалния фестивал BURNING MAN и да не си виждал поне една снимка, от мястото на събитието, върху, която със сигурност си се спрял. Всяка година от 1986 насам хиляди хора се събират в пустинята Невада и по-точно в създадения специален град – Блек рок сити. Към днешна дата над 70 000 души посещават мащабния фестивал, който има за цел да празнува различните форми на себеизразяване, а правилата за 8-дневния живот в града са стриктно спазвани и дълбоко уважавани. За тях сме ти разказвали вече тук, а сега насочваме вниманието ти върху едно събитие у нас, което ще те запознае отблизо с атмосферата на BURNING MAN.

“The Happiness Machine” е първата самостоятелна изложба на Ирина Иванов – IrrA, която чрез своите фотографии ще те доближи до лудото усещане и магичния свят на тази интересна общност. Експозицията се представя не къде да е, а в КО-ОП, между 9-ти и 12-ти януари.

Даваме ти още малко информация от организаторите и те чакаме там!

_____________

София, 6.01.2020 г. Един от най-популярните музикални фестивали в света BURNING MAN гостува в КО-ОП чрез фотографиите на младата българка Ирина Иванов – IrrA. В периода между 9 и 12 януари тя представя първата си самостоятелна изложба – “The Happiness Machine”, която показва интересните личности, магичната локация и най-вече артистичния поглед над прашния пустинен свят на BURNING MAN – едноседмичен културен фестивал, който от 1986-та насам се провежда всяка година около Деня на труда в САЩ и събира над 70 000 души, които формират своеобразно утопично общество.

The Happiness Machine” е проект, посветен на човека, неговото щастие и свобода, но и на различните измерения на възможността му да изразява себе си. “Асоциирането с машина не е случайно, но не защото е изкуствено създадена, а защото тази машина има собствени закони и цели и се захранва от пустинята Невада и човешките мечти. Има различни начини да предизвикаме себе си, но ако сме настроени за творчество и никакви обстоятелства не могат да ни разколебаят”, споделя IrrA.

Ирина Иванов – IrrA започва своя път като фотограф преди 10 години, снимайки модели. Завършва бакалавърската си степен в НАТФИЗ, а след това специализира кино режисура и продуцентство в Лондонската филмова академия. Днес работи като оператор и живее в Лос Анджелис. Пътува между Америка, България и Англия, снимайки предимно реклами, музикални клипове и модни фотосесии. В момента IrrA е в процес на създаване на собствена продуцентска компания, в чиято основа е функцията на изкуството и ролята на артиста, които да осъществяват творчески контакт и да осигуряват достъп до идеи, съобразени с логиката на пазара и с каприза на комерсиалните потребности.

За да разберете повече за машината на щастието, как работи тя и по-лесно ли е да си щастлив, заповядайте на 09.01.2020, четвъртък, в 19:30, за да се потопите заедно с КО-ОП, IrrA и Dj Sillia, в атмосферата на един от най-атрактивните и популярни фестивали в света – BURNING MAN.

За повече информация може да посетите и събитието във Фейсбук ТУК.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!