“Събудих се дисидент”

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов официално учреди партията си “Републиканци за България” вчера. Под звуците на химна 1123 симпатизанти на новата политическа партия „Републиканци за България” единодушно гласуваха и избраха учредителя й Цветан Цветанов за свой лидер.

Новият лидер, който допреди малко повече от година, беше вторият най-важен човек в ГЕРБ, днес говори, че новата му партия няма да бъде лидерска. Няма да се управлява “еднолично от джипка”. Нещо, което доскоро дори не знаехме, че е в противовес с принципите му.

Цветанов, който в качеството си на вътрешен министър, се е срещал с с депутата от ДПС Делян Пеевски (и който така и не обясни защо са били тези срещи), днес говори за списъци на ДПС, по които министрите в ГЕРБ уволнявали. Потрсен е от злоупотребат с власт.

Цветанов, който кръщаваше шумните полицейски акции с имена на магистрати, днес говори за демократични ценности и върховенство на закона…

Цветанов и показните арести, когато беше вътрешен министър и силов вицепремиер, последвани от загубени дела в Страсбурс, заради нарушена презумция за невинност, днес говори за човешки права… А тогава беше актуален вицът, че всеки има един подготвен сак с дрехи и принадлежности, за всеки случай, “ако Цецо дойде да ме арестува”… Октоподи, Медузи, Николай Цонев….Помните ли? След шумни, показни арести…държавата беше осъдена и данъкоплатците плащат и ще плащат милиони на бившите обвиняеми…

Цветанов, който никак не обичаше да му задават въпроси около “Апартаментгейт” (логичните въпроси, които Миролюба Бенатова му зададе тогава в Парламента, бяха окачествени като “скандални”), днес е радетел за свобода на словото и призовава да се чуват всички гледни точки…

А вицовете, че “не е важно кой, как гласува, важното е Цецо да брои бюлетините”, помните ли? Щото днес Цветанов призовава за “честни избори”.

Не чувам и не виждам, освен някои от довчерашните му съпартийци, някой политически опонент да му противоречи, припомня, подсеща… Не чувам и много журналисти, които да питат, прекъсват и опресняват паметта му/ни.

Като гледам всичко, което се случва, имам чувството, че на тази територия всеки може да се събуди чисто нов, с чисто нови принципи, позиции и мнение. А Цветанов даже вече се събуди като “дисидент” в ГЕРБ.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!