Творбите на Rosie McGuinness – различният поглед към света на модата

Светът на модата нарисуван без обичайния перфекционизъм на женските форми, но с дълбока и наситена женска същност – такъв, какъвто го вижда Rosie McGuinness. Особено популярна в артистичните и модни среди, тя спечели своята публика със своето изкуство, което е вдъхновено от модната индустрия. Нейни клиенти са били i-D, The New York Times, Dior, Garage magazine, Penguin Books и Victoria & Albert Museum. С отношение и самосъзнание, което личи от позите и дрехите им, уверени, но далеч не перфектни, жените, които рисува са отличителни. По този начин тя излиза извън нормата в модната илюстрация, традиционно демонстрираща причудливи представи за женската форма. “Всичко, което е поза, прекалено модно и твърде замаскирано не ме привлича”, споделя тя.

Нейните персонажи излъчват меланхолия, а в погледите им прозира известна отегченост. Далеч от типичните модни пози, нейните фигури са поставени в по-естествена среда и моменти, които изглеждат близки до реалния живот. Често те са седнали, спокойни и дори леко мрачни.

В рисунките на Rosie McGuinness се прокрадва лека тайнственост на образите, която не оставя безразлични и нас като публика.

Ето и някои от най-запомнящите й се творби:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!