Гьоте-институт България и Творческа Академия “Заешка дупка” организират среща с писателката Олга Грязнова

От Творческа академия “Заешка душка” и тази година се постараха да направят приключението на своите курсисти наистина вълнуващо!

Какво и как се готви за предстоящото пролетно издание на Академията четем в следващите редове.

_____________________

Изключително сме развълнувани да споделим с вас името на чуждестранния автор, с когото Творческа Академия “Заешка Дупка” ще срещне курсистите в предстоящото пролетно издание на Академията. Благодарение на партньорството ни с Гьоте-институт България ще имаме радостта да ви срещнем с немскоезичната авторка Олга Грязнова!

Срещата с нея ще се състои на 25-ти март от 19:00ч в Библиотеката на Гьоте-институт България. Допуснати до тази лекция ще бъдат само и единствено курсистите на Творческа Академия “Заешка Дупка”, от пролетното издание на Академията 2020. Тя ще им разкаже за методите на преподаване на creative writing и различните подходи към тях. Ще даде руската, немската, българската и американска системи, като сравнение. Ще засегне подробно темата за creative writing в немскоезичното пространство и за работата й там с младите писатели.

___________________

Олга Грязнова е родена през 1984 г. в Баку, израства в Кавказ, но пътят й я води до престои в Полша, Русия и Израел. Родителите й се преместват през 1996 г. със семейството в Германия. Завършва литературно писане в Германския литературен институт в Лайпциг, в Университета по изкуства в Берлин, и в Московския литературен институт “Максим Горки”. Била е водещ на множество уъркшопи в Германия, преподавала е и в Литературния институт в Лайпциг и в Швейцарския литературен институт в Биел. Позната е на българската литературна публика с романа си “Руснакът е човек, който обича брези”, за който получава литературната награда за дебютен роман „Клаус-Михаел Кюне“ и международната литературна награда на фондация „Анна Зегерс“. Носител е на специалната стипендия „Преминаващи граници“ на фондация „Роберт Бош“.

___________________

Една рядка и безценна среща, на която можете да се насладите, ако се осмелите да скочите с нас в необятния свят на писането! Гьоте-институт България и Творческа Академия “Заешка Дупка” ви очакват!

__________________

Съдържание: Творческа Академия “Заешка дупка”

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!