Да учиш английски с Pearl Jam и Metallica

Еди Ведър е учител от Корпуса на мира в малък град в Северна Етиопия. Преподава английски на ученици от 9 клас. Изучаването на английски език е от решаващо значение там, защото това е изискване, за да влязат в университет и да имат възможности за кариера.

“Голям фен съм на Pearl Jam и на рок музиката от 90-те. Един ден след края на часа написах на дъската текста на тяхната песен “Even Flow”. Мислех, че това ще е забавно за децата и че ще поискат да научат текста и да го разбират. На следващия ден, те поискаха да го напиша отново. След известно време голяма част от времето си прекарвахме в учене на песни. Отначало всичко беше просто шега, но след известно време, видях, че този начин на преподаване ги мотивира, изградихме по-голямо доверие помежду си. По-срамежливите деца станаха по-уверени. Започнаха да искат да учим и други песни – на Red Hot Chilli Peppers и на Metallica”, разказва Еди.

Училището не винаги е скучно и досадно, а учителите могат да бъдат и приятели на децата… Резултатите са впечатляващи! Има ли по-прекрасен начин да научиш английски 🙂

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!