Учител за “опраскване”

Кои са най-големите моралисти в клетата ни държава? Тези, които списват кафявите неща, наричани за благозвучност “медии”. И читателите им.

Тези “журналисти” нямат никакъв проблем да нарекат учител и директор на училище “перверзник”, докато перверзно разпространяват негова гола снимка. (Която той не е раздавал на ученици, вместо класно в края на срока). Те са възмутени от “учителя Соросоид”, замесен “в порно скандал”, “лъснал гол като сокол” в нета, защото са разстроени, чистите им, като бебешка сълза морални устои, са силно разклатени. Толкова са потресени, че нямат проблем да раздухват съшит с бели конци скандал, да “опраскат” един учител, да смажат достойнството му, да вдигнат кръвното му и да го вкарат в болница с евтини сензации. Добре, че годината е 2017, защото иначе щяха да изгорят този човек на клада. Кой е хакнал телефона на учителя, по каква причина е качил снимката на сайта на МОН и фалшива ли е тази снимка, за тези “дребни” детайли блюстителите на етиката нехаят. Защото те са “журналисти” с принципи. Борят се за правда. И са носители на истината. Те са скандализирани на какво учи този човек децата, но иначе явно е съвсем в реда на нещата от страниците им да се лее грозен, просташки език. Много страдат, че българското училище се опростачва, твърдят, че “скандалът с голия даскал е счупил глупомера”, но без никакви скрупули използват думи, от които се лее агресия, злъч, злоба. Обидни квалификации. Народняшки изразни средства, глуповати метафори и подвеждащи заглавия.

Хората, които без капка свян наричат президента Росен Плевнелиев “Чехльо”, докато стоят като лешояди, скрити зад храстите, за да го снимат, докато погребва първородния си син, страдат, че в българското училище липсва морал. Хората, които се гавриха с паметта на едно дете и с най-страшната болка, която може да сполети едно семейството, днес са потресени от липсата на етика и патриархални ценности в школото. Не изпитват никакво угризение да наричат министри, депутати, журналисти, съдии и кого ли не още “Тиквата”, “Камората”, “Дълбоката”, “Менгеле”, талибан”… Да омаскаряват с лекота всеки неудобен и да дискредитират цели гилдии и професии. Защото го правят “в името на клетия български народ”. И, който, в голямата си част, чете подобни скудоумни текстове, мултиплицира простотията, сочи с пръст и раздава присъди от бюрото и дивана. До момента официално не е потвърдено истинска или фалшива е снимката на директора на 51-во училище (в интервю за „24 часа” той казва, че снимката е манипулирана от кръста надолу и той всъщност е бил по бански). Тя е публикувана в жълти вестници и сайтове, но той вече има хиляди присъди от знайни и незнайни ортодоксални праведници, които практикуват наученото от “Съдебен спор” и “Съдби на кръстопът”.

Един човек днес е с високо кръвно, с влошено здравословно състояние, смазан и унижен. Това ли беше целта? Бой по неудобните. Щото по мишките никой не стреля. А ако нещо се случи с този човек, по кого ще стреляме?

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!