Уникални моно произведения в рамките на изложбата “It’s Okay” на Мирослав Живков – Джингиби

Поредна изложба в пространството за изкуство и събития КО-ОП представя този път част от творчестото на Мирослав Живков – Джингиби, за който сме разказвали около Арт резиденция NoPoint Atelier, на която той е основател. На фокус в изложбата ще бъдат произведения на автора, които са родени от процес на работа, в който експеримент и експресивност се сливат в едно, водещи от желанието да влияят най-вече на сетивата. Абстрактни, неподвластни на конкретика, а по-скоро даващи възможност за индувидуална интерпретация, неговите рисунки са интересен и завладяващ резултат от работа, която смесва различни техники като ситопечат, цианотипия, висок печат и различни техники за монотипии.

Виж какво имат да разкажат още за събитието организаторите и не забравяй да се отбиеш на изложбата, която се открива на 7-ми октомври и ще продължи до 16-ти. 

___________________

Експериментални, абстрактни форми, ярки, неонови цветове ще обгърнат пространството за изкуство и събития “КО-ОП” от 7 до 16 октомври като част от изложбата на Мирослав Живков – Джингиби. Носеща заглавието “It’s Okay, тя представлява един своеобразен експеримент – игра без условности и предварително предначертани параметри. Посетителите ще имат възможност да се докоснат до уникални моноотпечатъци без възможност за повторно репродуциране, което прави всяка отделна творба единствена.

 

Процесът на работа за Миро – Джингиби е игра, в която е абсолютно свободен и единствен носи отговорността да спре в точния момент. Момент, който понякога отнема само един удар, преди да се прекрати играта с равната повърхност. В други случаи тя увлича и поглъща в своите винаги различни, цветни лабиринти и не освобождава, докато не се сподели достатъчно време, наслоявания и десетки сита, преди да се увери, че няма какво повече да добави и да си каже с облекчение: “It’s OK”.

Работата на автора по всяка отделна творба, съставяща изложбата, го е научила да експериментира, без да се страхува, знаейки, че и тогава всичко ще бъде наред. Мирослав пренебрегва анатомията на играта и избира да не работи в тираж, а да създава моно произведения без възможност за повторно репродуциране. В основата на творческия процес е заложен експериментът – от изследването на възможностите на техниката до пълното сливане със самия процес.

Водещото желание на автора е творбите му да влияят на сетивата, да въздействат и заявяват своето присъствие мигновено и категорично. Ярките, на места неонови чисти цветове, повишават чувствителността на зрителя, отправят погледа му едновременно към далечината и към собствените му преживявания. В творбите му отсъстват конкретни теми, образи или събития. Те са подчертано експериментални, включващи работа с празни и покрити с абстрактни форми сита, които авторът създава интуитивно и смело. Работи едновременно върху няколко творби, което удължава продължителността на играта, в която проектира своята абсолютна реалност.

Миро – Джингиби работи в сферата на калиграфията, буквите, абстрактната рисунка и фотографията. Рисува главно монохромно, като постоянно експериментира с различни медии и инструменти и графични техники – ситопечат, цианотипия, висок печат, различни техники за монотипии. Смесва и колажира калиграфията с абстрактни форми, с които създава преплетени композиции, в които зрителят може да се загуби сетивно.

В момента работи по формиране на Арт резиденция NoPoint Atelier в село Баланите, Габровско, където да се осъществява обмен между артисти и да се създаде алтернативно място за творене и споделяне на изкуство.

Почитателите на съвременното изкуство ще имат възможност да видят и сита, използвани за създаването на изложбата, както и да подкрепят развитието на Арт резиденцията, като закупят уникални монопринтове или мърчандайз, произведен лично от автора.

За повече информация може да следите фейсбук страницата на събитието.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!