В Атланта създадоха най-голямата ферма за безплатна храна

Около 30 дка в гориста местност в Атланта се превърнаха в красива и плодородна градина, която снабдява жителите на града с безплатна храна. Проектът Food Forest в Browns Mill съдържа 2500 ядливи и лечебни растения, достъпни за всички хора, които имат нужда. Оказва се, че те съвсем не са малко и това е едно от решенията, по които се работи за ограничаване на проблема с гладуващите в цялата страна.

Виж още: Качваме се на покрива на още една градска ферма, този път в Монреал

Проблемът в Атланта е сериозен и Атласът за изследване на достъпа до храна на USDA изчислява, че най-малко един на всеки четири или около 125 000 души живее в райони, определени като хранителни пустини въз основа на географското им разстояние от хранителните магазини. “Достъпът до зелени площи и здравословни храни е много важен. И това е част от нашата мисия“, каза Майкъл Маккорд, местен дърводелец, пред CNN.

Urban Forest Food at Browns Mill/Facebook

Различни обществени, корпоративни и нестопански партньори, които са се включили в проекта, са ангажирали над 1000 доброволци. Инициативата е реализирана чрез използването на практики, известни като пермакултура, и по-конкретно като “Агролесовъдство” – термин, който описва комбинирано засаждане на земеделски посеви и дървета, предимно бобови култури. Подобни практики вече има и в САЩ, и във Великобритания.

Това наистина е парк за всички“, каза пред CNN градската управа на Атланта, Карла Смит. “Всеки път, когато отида, там има общност, която уважава и цени пресните здравословни храни. Там има манталитет, хората вземат само това, от което се нуждаят.

________________

Виж още: Училище във фермата: “природата е нашата мярка срещу COVID-19”

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!