В помощ на млад баща организират “Нощ на Ангелите” в Пловдив

В края на юли месец тази година, на 34 години, Ангел е диагностициран с остра миелоидна левкемия. Животът му се преобръща за няколко часа, а с него и този на трите му деца и съпругата му Валерия. Близки и приятели се обединяват около идеята да се организира спешно благотворителна кампания, чрез която да се съберат 400 хиляди евро – необходимата сума за трансплантацията на стволови клетки, от която се нуждае Ангел, за продължи да живее. В момента той се лекува е Клиниката по хематология в Пловдив, където е преминал и втори курс на химиотерапия. При резултати от лечението, позволяващи на Ангел да пътува и при събрана сума, с която да се заплати операцията, той ще замине за Германия, където предстои и най-голямата крачка по пътя обратно към живота, а именно трансплантацията.

Кампанията, която организираха семейството и приятелите на Ангел е “Заедно за Ангел” и за три седмици успя да събере 256 хиляди евро. На 17-ти септември предстои и най-мащабното събитие от цялата благотворителна кампания, в която организаторите успяха да обединят почти 200 заведения в Пловдив, които ще дарят процент от своя оборот за каузата.

Събитието „Нощ на Ангелите“ ще се проведе на 17-ти септември в Пловдив, а кампанията, която тече ни напомня, че в този ден трябва просто да излезем и да се забавляваме, защото именно така ще можем да помогнем. В първото издание на Нощ на Ангелите в Капана ще се проведе и благотворителен handmade базар в помощ на каузата.

Може би за повечето от нас 17 септември е просто ден. Пореден. От онези дни, които изживяваме така, сякаш някой ни е завещал гарантирано време тук. За много хора по света обаче този ден е пореден от онези, които скоро изтичат. Но, когато знаем, че и от нас зависи това да се промени, допринасяме за живота. Не само на един човек, а на цяло семейство. Не само на семейството, дори и на близките. Дори и на самите нас. Защото и нас ни има, и сме избрали ден, в който да променяме живота.

На 17-ти септември в Пловдив, излезте, обичайте, благодарете, живейте и ценете всеки миг. И си напомняйте, че тази ваша вечер ще помогне на Ангел да живее по-дълго.

А, ако искате директно дадарите, можете да го направите и ТУК.

Още за инициативата можете да прочетете в страницата на събитеито ТУК.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!