В помощ на природата

Изглежда, че младото поколение е това, което основно се интересува от опазване на околната среда и младите са именно тези, които се тревожат най-много за бъдещето на планетата. Те ще трябва да изпитат и трагичните ефекти на досегашното консуматорство и безрасъдство. Но преди да се стигне дотам, от всички нас се очаква промяна.

И тъй като вече има отчаяна нужда от огромна нея, инициативите по целия свят се опитват да стимулират хората от всички възрасти да започнат различен начин на живот, но най-вече се да възпитават в младите отношение, грижа и уважение към природата и околната среда.

Разнообразни кампании ангажират младите в спасяването на природата, а някъде мерките вече са и законови.

На 15 май Филипинският конгрес прие закон, който задължава учениците да засадят 10 дървета, ако искат да завършат училище.

Този законопроект гласи, че това изискване се отнася до всички деца, които искат да завършат основно училище, гимназия и колеж.

Законопроектът е въведен от конгресмена Гари Алехано, който казва, че основната цел е да се насърчи отговорността между поколенията и опазването на околната среда.

Според него дори само 10% от всички засадени дръвчета да оцелеят, това са 525 милиона дървета в хода на едно поколение.

Всъщност, това съвсем не е единствената инициатива, която включва младите.

В друго училище в Индия учениците заплтиха своята училищна такса, като събираха и рециклираха пластмасови отпадъци, които намираха в града. Този вид инициатива спомогна за повишаване на осведомеността относно пластмасовите отпадъци в азиатските страни. Също така позволи на много от учениците да печелят пари като рециклират пластмаса, за да не се налага да прибягват до детски труд, за да оцелеят.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!